2021-12-17 20:29:14
Φωτογραφία για Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα πέντε συνηθέστερα συμπτώματα. Πού διαφέρει η Delta



Ανησυχία προκαλεί παγκοσμίως η συνεχόμενη και εντεινόμενη πορεία του νέου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και ονομάστηκε Μετάλλαξη Όμικρον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η νέα παραλλαγή του ιού θα είναι αυτή που θα επικρατήσει παγκοσμίως πολύ σύντομα και θα υπερκεράσει την μετάλλαξη Delta.

Γιατί όμως η Μετάλλαξη Όμικρον θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή; Γιατί τα συμπτώματά της μοιάζουν με ένα κοινό κρυολόγημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail το οποίο βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη στην Βρετανία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παραλλαγής Όμικρον, υποδηλώνουν ότι ο μεταλλαγμένος ιός μοιάζει περισσότερο με ένα κρύωμα παρά με την Covid-19.

Ο επιδημιολόγος καθηγητής Tim Spector, επικεφαλής επιστήμονας της ZOE Symptom Tracking Study, προέτρεψε τους Βρετανούς να προσέχουν όταν έχουν αυτά τα συμπτώματα ώστε να περιοριστεί η διάδοση της νόσου ενόψει των Χριστουγέννων.


«Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι τώρα αναγνωρίζουν τα συμπτώματα που μοιάζουν με το κρυολόγημα που φαίνεται να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Όμικρον», είπε.

«Τα συμπτώματα του Όμικρον είναι κυρίως συμπτώματα κρυολογήματος, πονοκέφαλος, καταρροή, πονόλαιμος, φτέρνισμα και αίσθημα κόπωσης. Επομένως οι άνθρωποι θα πρέπει να μένουν στο σπίτι καθώς μπορεί να είναι κορονοϊός», πρόσθεσε ο Tim Spector.

Η μεγάλη διαφορά με τη Μετάλλαξη Delta

«Κανένα από αυτά δεν αποτελούν τα κλασικά συμπτώματα του ιού που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όπως ο επίμονος βήχας, ο πυρετός ή απώλεια της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης», αναφέρει η έρευνα που επικαλείται η Daily Mail.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον έχει προκαλέσει έκρηξη κρουσμάτων στη Νότια Αφρική, αλλά προς το παρόν οι νοσηλείες και οι θάνατοι παραμένουν πολύ λιγότεροι από αυτούς στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας, δήλωσαν σήμερα υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Τζο Φαάλα, τα στοιχεία αυτά δεν δείχνουν ότι η Όμικρον είναι λιγότερο λοιμογόνος, αλλά μάλλον ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 επιτρέπουν να προληφθούν οι σοβαρές νοσήσεις.

Βρετανοί επιστήμονες πάντως επιμένουν πως παρόλο που η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού φαίνεται να μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα, η τρίτη δόση του εμβολίου την έχει εξασθενήσει αρκετά για αυτό και τα αρχικά συμπτώματα είναι πιο ήπια.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Plan B του ΣΚΑΙ για το «Survivor»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Plan B του ΣΚΑΙ για το «Survivor»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ