2022-01-22 15:00:09
Φωτογραφία για ΑΝΤ1: Μαθήματα τηλεοπτικής αυτοκτονίας...

 



Πώς τα κατάφερε ο ΑΝΤ1 να έχει όλα τα απαραίτητα υλικά για να κάνει επιτυχία και παρόλο αυτά να βρίσκεται ξανά σε δεινή θέση;

Το συγκεκριμένο κανάλι είναι ο ορισμός του «πάω να κάτι καλό» και ταυτόχρονα «κάνω μία κίνηση και τα καταστρέφω όλα». Ας αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα: Η μεταγραφή των «Ράδιο Αρβύλα» και η τοποθέτησή τους στη ζώνη των 20.00 κατάφερε να εκτινάξει τα νούμερα της συγκεκριμένης ώρας και σχεδόν να τα διπλασιάσει. Και ενώ όλα έδειχναν πως αυτή η κίνηση-ματ θα ανατρέψει τις ισορροπίες του ανταγωνισμού, γίνεται ένα λάθος με αποτέλεσμα η μεταγραφή των «Αρβύλα» είναι σαν να μην έγινε. 

Συγκεκριμένα, το «5χ5» σάρωνε στη ζώνη των 17.45 και επί ένα μήνα σημείωνε ποσοστά άνω του 18%, αφήνοντας απέναντι το «Deal» πολύ πίσω. Ποιος είναι εκείνος ο πανέξυπνος άνθρωπος που θεώρησε ότι μπορεί να διακικδυνεύσει αυτή την τεράστια επιτυχία, αλλάζοντας ώρα στον Μάρκο Σεφερλή και τοποθετώντας εκείνη την ώρα τον «Ήλιο»;

Το αποτέλεσμα ήταν ο τηλεθεατής να αποσυντονιστεί εντελώς και το «5χ5» να βουλιάξει, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2018 με το «Ρουκ Ζουκ» όταν είχε αλλάξει ώρα για κάποιο χρονικό διάστημα. Μαθήματα τηλεοπτικής αυτοκτονίας παρέδωσε ο ΑΝΤ1, μετατρέποντας από το πουθενά «βασιλιά» της απογευματινής ζώνης τον Χρήστο Φερεντίνο. 

Έτσι, κατέστρεψαν και ένα δελτίο ειδήσεων που είχε αρχίσει χάρη στον Μάρκο Σεφερλή να σημειώνει πρωτιές...

Και τα λάθη δεν σταματούν εδώ!

Ποιος Αντεννικός υπερόπτης θεώρησε ότι η «Φάρμα» είναι ικανή να σταθεί απέναντι στο «Survivor». Γιατί να επιλέξει κάποιος ένα χειμωνιάτικο παιχνίδι με μπουφάν, με όχι τόσο εντυπωσιακά αγωνίσματα και έναν παρουσιαστή που διεκπαιρεώνει, όταν απέναντι θαυμάζεις μοναδικές παραλίες, hot σώματα, αγωνίσματα-υπερπαραγωγή και τον πιο ταλαντούχο παρουσιαστή της γενιάς του, Γιώργο Λιανό;;;

Αν κάτι έσωσε πέρυσι τη «Φάρμα» ήταν ότι δεν είχε απεναντι το «Survivor» και έτσι μπόρεσε να σταθεί σε ένα 16%. Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα καταφέρει να φέρει τα αναμενόμενα και μου προκαλεί εντύπωση το σοκ του ΑΝΤ1. Δηλαδή αυτοί που σοκάρονται δεν έχουν ιδέα από τηλεόραση; Εξαρχής η «Φάρμα» μπορούσε να σταθεί μόνο είτε στην απογευματινή ζώνη, είτε τις δύο μέρες που δεν έχει «Survivor» και να «χτίσει» έτσι κοινό. Για να μην σχολιάσουμε τους πανέξυπνους εκείνους ανθρώπους που στήριξαν τα πιο δυνατά ονόματα του cast τους σε δύο ονόματα (Ψωμιάδης, Γαρδέλης) που ήταν δεδομένο ότι θα φύγουν τις πρώτες εβδομάδες, προ δηλαδή της σκληρής μάχης του ανταγωνισμού. 

Αυτή τη στιγμή ο ΑΝΤ1 σώζεται από την πρωινή του ζώνη, τη μεσημεριανή, τους «Αρβύλα», τις «Μέλισσες» και το «2night show». Τα υπόλοιπα όλα είναι υπό κατάρρευση, αν και είναι τόσο ικανοί κάποιοι άνθρωποι που τώρα που ο Λιάγκας δίνει ρέστα το πρωί, να τον αφήσουν να φύγει και να πάει στο OPEN. 

Η μόνη ελπίδα, αν θέλει ο ΑΝΤ1 να σωθεί είναι να φτιάξει επιτέλους ένα πρόγραμμα με στρατηγική και νόημα. 

Βασικοί κανόνες: 

-Δεν «χαντακώνεις» τη δυνατή φόρα του «Ρουκ Ζουκ», ανακόπτοντάς την με μία ξένη σειρά που θα σου διώξει κόσμο και άντε να τον ξαναβρείς. 

-Δεν αφήνεις επί 4 χρόνια την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου 10-1 με μονοψήφια, χωρίς να κάνεις μία σοβαρή συζήτηση για το πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό. 

-Δεν αφήνεις τη μυθοπλασία για να κάνεις στροφή στα ριάλιτι, αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις αγοράσει εκείνα τα φορμάτ που θα «τσακίσουν» κόκκαλα. 

-Ακόμα και όταν θες να κάνεις μία ωραία κωμική σειρά, αναζητάς το σενάριο εκείνο που σε καθηλώνει (βλ. «Συμπέθεροι») και όχι απλά κωμικά φορμάτ με νερόβραστες ατάκες 



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ