2022-01-26 10:01:51
Φωτογραφία για Έζησε 6 μήνες στο διάστημα – Το ανησυχητικό μήνυμα που στέλνει για τον πλανήτη μας
Φωτ. CNN

Ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Και η θέα που είχε προς τη Γη, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ανησυχητική για τον πλανήτη μας.

Η δυνατότητα που είχε να ρεμβάζει και να παρακολουθεί από μακριά την «μπλε μπάλα που αποκαλούμε “σπίτι μας”», τον έκανε να σκεφτεί διπλά και τριπλά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

*Το ηλιοβασίλεμα από την πλευρά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

*Η Παταγωνία στη Νότια Αμερική

Άλλωστε, τις έβλεπε κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μπροστά στα μάτια του.

*Οι μεγάλες φωτιές της Σιβηρίας

*Το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNN, από το διάστημα μπορούσε να παρακολουθήσει πώς ακριβώς η κλιματική αλλαγή επιδράει στον πλανήτη μας.

*Το Λας Βέγκας στις ΗΠΑ

Μάλιστα, τα όσα έβλεπε ήταν τελείως διαφορετικά σε σχέση με όσα είχε δει το 2016, την προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


*Αμμόλοφοι στην έρημο Σαχάρα

Οι επιπτώσεις, διευκρίνισε ο Γάλλος, της ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν ακόμη πιο εμφανείς σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Οι πάγοι έχουν αισθητά συρρικνωθεί, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα επαναλαμβάνονταν σε υψηλότερο ρυθμό.

*Κοραλλιογενείς ύφαλοι στη Γαλλική Πολυνησία

Μετά την επιστροφή του στον πλανήτη, τα όσα είχαν δει τα μάτια του, τον ευαισθητοποίησαν έτι περισσότερο, με αποτέλεσμα να καταστεί πρέσβης στο πρόγραμμα Τροφίμων και Αγροτικής Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

*Οι πυραμίδες και το κανάλι του Σουέζ στην Αίγυπτο

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ