2022-02-20 19:46:17
Φωτογραφία για Τα εντυπωσιακά κολάζ της Πηνελόπης Γατσά
Η Πηνελόπη Γατσά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, σπούδασε γραφιστική στην Αγγλία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε γνωστά αθηναϊκά περιοδικά ως γραφίστρια και επιμελήτρια φωτογραφίσεων. Από το 1996 άρχισε να ασχολείται με τον σίδηρο και τη σιδηρογλυπτική.

Από το 2008 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στην Μύκονο δημιουργώντας, εκτός των άλλων, εξαιρετικής αισθητικής κολάζ. Κάποια από τα έργα της είναι δημιουργημένα αποκλειστικά από χαρτί, κομμένο με κοπίδι ελεύθερα χωρίς προσχέδιο, ενώ σε άλλα η τεχνική του κολλάζ συνδυάζεται με ζωγραφική με ακρυλικά.

Οι γεωμετρικές φόρμες, η ένταση του μπλε,  του λευκού ή του μαύροου όπως και η "λιτότητα" του σχεδιασμού είναι τα βασικά στοιχεία τωνέργων και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ευκρινές με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για κομμάτια χαρτί και όχι για χρώμα. 

Η θάλασσα, το τοπίο των Κυκλάδων και γενικά η νησιώτικη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα κυριαρχούν στα κολάζ, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί τόσο στις ατομικές εκθέσεις της όσο και στις πολλές ομαδικές στις οποίες έχει συμμετάσχει η Πηνελόπη Γατσά. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα όπως και να επικοινωνήσετε με την Πηνελόπη Γατσά μέσω του Penelope's artshop στο Facebook. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ