2022-03-02 10:43:40
Φωτογραφία για Τέλος στις μάσκες: «Πράσινο φως» ειδικών



Συνεδριάζει, το πρωί της Τετάρτης, η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό με θέμα την άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και να δώσουν το πράσινο φως για την άρση του μέτρου, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στις 8 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιγότερο αποτελεσματικό το εμβόλιο Pfizer σε μικρά παιδιά από ότι σε εφήβους

Σύμφωνα με τις τελευταίες συστάσεις των CDC, τις οποίες ακολουθούν οι ειδικοί στην Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να διακοπεί για το 70% των Αμερικανών, ενώ δεν κρίνεται απαραίτητη η τήρηση αποστάσεων ή η αποφυγή πολυσύχναστων χώρων. 

Η άρση των μέτρων γίνεται με βάση τρεις παραμέτρους:

Τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα,Το ποσοστό κλινών που καταλαμβάνονται στα νοσοκομεία από ασθενείς με κορονοϊό,Τα νέα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα.Οι τρεις αυτές παράμετροι είναι κρίσιμες για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τους κατοίκους μίας περιοχής. Σύμφωνα με το CDC η χρήση μάσκας από όλους επιβάλλεται μόνο στις περιοχές υψηλού κινδύνου.


Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να αλλάξουν και οι κανονισμοί για τα διαγνωστικά τεστ, τα οποία αναμένεται να γίνουν περισσότερο στοχευμένα, ώστε να ελέγχονται μόνο όσοι εκδηλώνουν συμπτώματα. Το μέτρο για τα διαγνωστικά τεστ θα αφορά τα σχολεία, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και τους ελέγχους που γίνονται από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μαζικά. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ