2022-03-09 15:24:45
Φωτογραφία για Οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές του Βιετνάμ προς την Ευρώπη επηρεάζονται από τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας
(VNA) – Οι διεθνείς σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Βιετνάμ και Ευρώπης κατά μήκος της διαδρομής μέσω Κίνας, Καζακστάν, Ρωσίας, Λευκορωσίας και Πολωνίας προς τη Γερμανία και τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης είναι πιθανό να επηρεαστούν εάν οι σιδηρόδρομοι από την Πολωνία στη Λευκορωσία σταματήσουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με αξιωματούχο από τη Βιετνάμ Railways Corporation (VNR).

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο Πρακτορείο Ειδήσεων του Βιετνάμ σχετικά με τις επιπτώσεις που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Vuong Kha Son, επικεφαλής του τμήματος μεταφορών του VNR είπε ότι η μεταφορά εμπορευμάτων στην Ευρώπη που διέρχεται από τη Ρωσία αντιμετωπίζει επίσης το ίδιο πρόβλημα, αλλά οι εμπορευματικές μεταφορές από το Βιετνάμ στη Ρωσία δεν θα επηρεαστεί.

Σύμφωνα με το VNR, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC) έστειλε επιστολές στα μέλη της για να ενημερώσει ότι η UIC ανέστειλε την ένταξη της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ρωσικοί και οι σιδηρόδρομοι της Λευκορωσίας δεν μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ένωσης ή να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες της.


Το Βιετνάμ αρχικά σχεδίαζε να οργανώσει ένα τρένο για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από την κεντρική πόλη Ντα Νανγκ στην Ευρώπη στις αρχές Μαρτίου, αλλά το σχέδιο είχε σταματήσει λόγω της σύγκρουσης.

Επί του παρόντος, οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Βιετνάμ και Κίνας παραμένουν κανονικές, με μεγάλο όγκο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα στο Βιετνάμ.

Οι στατιστικές του VNR δείχνουν ότι σχεδόν 1,16 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό με τρένα το 2021, σημειώνοντας αύξηση 34 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός Dong Dang της βόρειας συνοριακής επαρχίας Lang Son σημείωσε αύξηση 82 τοις εκατό στον όγκο των εμπορευμάτων το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο Vu Anh Minh, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Μελών του VNR είπε ότι ο σιδηροδρομικός τομέας θα στραφεί στις εμπορευματικές μεταφορές το επόμενο διάστημα για να αντισταθμίσει τη μείωση των επιβατικών μεταφορών, εστιάζοντας στην προώθηση των διεθνών μεταφορών μεταξύ Βιετνάμ και Κίνας και σε τρίτες χώρες όπως όπως η Ρωσία και αυτές στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Πέρυσι, η VNR ξεκίνησε μια απευθείας σιδηροδρομική διαδρομή από το Βιετνάμ στο Βέλγιο και τρένα που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια στις πόλεις της Κίνας, είπε ο Minh.

en.vietnamplus.vn

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ