2012-06-28 05:34:03
Φωτογραφία για Ζήτησε να απαγάγουν αυτήν αντί για την κόρη της
Όλες οι λεπτομέρειες

Απίστευτες όσο και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη δράση των απαγωγέων που ζητούσαν λύτρα κυρίως ράβδους χρυσού και κοσμήματα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη σύλληψη 9 μελών της συμμορίας Οι απαγωγείς, σε μια περίπτωση στο Μεγάλο Πεύκο, επιχείρησαν να αρπάξουν ένα 9χρονο παιδάκι αλλά η μητέρα του τους παρακάλεσε να απαγάγουν την ίδια και να αφήσουν το παιδί. Οι δράστες ζητούσαν 3 εκατ. ευρώ από τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, πήραν 350.000 ευρω και την άφησαν ελεύθερη έπειτα από 25 ημέρες ομηρίας. Η γυναίκα έζησε εφιαλτικές στιγμές καθώς κρατούνταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε ένα πάρκινγκ και οι απαγωγείς της έδιναν ένα τοστ την ημέρα και νερό.

Τα μέλη της συμμορίας χτυπούσαν κυρίως χρυσοχόους και κοσμηματοπώλες, τους ίδιους ή μέλη των οικογενειών τους και κατάφεραν να αποκομίσουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, πολλούς ράβδους χρυσού και πολύτιμα κοσμήματα.


Η δράση τους ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2011 όταν φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν 61χρονο χρυσοχόο έξω από την οικία του. Του φόρεσαν κουκούλα και τον οδήγησαν στη Μάνδρας Αττικής όπου τον κρατούσαν. Κατά τη διάρκεια της αρπαγής οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενείς του και απαίτησαν χρήματα και πλάκες χρυσού για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τελικά δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα, αφού ο όμηρος κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος στιγμιαία ολιγωρία τους, ενώ τον κρατούσαν σε ερημικό σημείο κοντά στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών.

Θύμα των απαγωγέων κι ένας 71χρονος χρυσοχόος ο οποίος παραμονές Χριστουγέννων πέρυσι, ακινητοποιήθηκε από τους δράστες οι οποίοι του έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και με την απειλή όπλου, του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι, του έδεσαν τα χέρια με ταινία και τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκίνητου τους. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε αποθήκη κτιρίου. Ο όμηρος αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Ασπροπύργου, το πρωί της επόμενης μέρας, αφού προηγουμένως οι δράστες παρέλαβαν μέρος των λύτρων που απαιτούσαν.

Στις 8 Ιανουαρίου 2012, κοντά στα ΚΤΕΟ Ελευσίνας, δύο κουκουλοφόροι επιβάτες αυτοκινήτου, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο μιας 26χρονης, κόρης χρυσοχόου και με την απειλή πιστολιού της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι. Άρπαξαν 70 ευρώ από το πορτοφόλι της, το κινητό της τηλέφωνο και την οδήγησαν σε οικοδομή, σε περιοχή του Ασπροπύργου. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους οικείους της απαίτησαν την καταβολή χρημάτων ως λύτρα για να την απελευθερώσουν. Μερικές ώρες αργότερα, την ίδια μέρα, η όμηρος αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.

Στις 2 Μαρτίου 2012, πέντε κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν 32χρονο, γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου επεξεργασίας πολυτίμων μετάλλων, την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει με το αυτοκίνητό του σε πιλοτή πολυκατοικίας κοντά στο σπίτι του για να το σταθμεύσει. Αφού του φόρεσαν κουκούλα και τον χτύπησαν. Το πρωί της ίδιας μέρας αφέθηκε ελεύθερος, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων σε ράβδους χρυσού.

Τελευταία και πιο φρικτή για το θύμα, απαγωγή ήταν αυτή της 25ης Μαΐου, με τους απαγωγείς να θέλουν να πάρουν το 9χρονο παιδάκι αλλά να θυσιάζεται η μητέρα του.

Αφού την άρπαξαν,έβαλαν και σε εκείνη κουκούλα, την επιβίβασαν στα πίσω καθίσματα αυτοκίνητό τους μαζί με έναν εκ των δραστών, ενώ μέσα σε αυτό ήταν ήδη άλλοι δύο δράστες στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού. Οι δράστες επικοινώνησαν με τους οικείους της και απαίτησαν την καταβολή χρημάτων και χρυσού για να την αφήσουν ελεύθερη. Μετά από 25 ημέρες στις 19 Ιουνίου αφέθηκε ελεύθερη, αφού καταβλήθηκε μέρος των λύτρων.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεκαοχτώ νεκροί στη Νιγηρία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεκαοχτώ νεκροί στη Νιγηρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ