2022-04-10 05:37:52
Φωτογραφία για Η ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων: Τα δίκτυα της Βόρειας Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας. Επεισόδιο 9. Βίντεο.
Καθώς η καλλιέργεια της σταφίδας και άλλων αγροτικών προϊόντων, αρχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην περιοχή της Πελοποννήσου, γίνεται φανερή η ανάγκη ανάπτυξης ενός χερσαίου μέσου, για την γρήγορη και μαζική μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων. 

Έτσι, οι εργασίες για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Πειραιά και Πάτρας, με έναν κλάδο προς Ναύπλιο, δεν αργούν να ξεκινήσουν. Λίγα χρόνια αργότερα στον άξονα αυτό, θα δημιουργηθεί και μία παράκαμψη, στην περιοχή του Διακοπτού, η οποία θα συνδέσει τα πλούσια βοσκοτόπια του οροπεδίου των Καλαβρύτων με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω του περίφημου Οδοντωτού. Παράλληλα, λίγο πιο βόρεια, μια νέα παραγωγική δύναμη αναδύεται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Τα απέραντα καταπράσινα λιβάδια της περιοχής, οι αλυκές του Μεσολογγίου καθώς και τα καπνά της περιοχής του Αγρινίου, θα αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα για την δημιουργία του δικτύου των Σιδηροδρόμων Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε το ντοκιμαντέρ

https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.189242-e-istoria-ton-ellenikon-siderodromon-9

Στη συνέχεια πατήστε watch για να ξεκινήσει το βίντεο

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ