2022-04-26 23:49:40
Φωτογραφία για Πως θα μετατρέψετε απλά κεριά σε στριφτά με ιδιαίτερα σχέδια

Ένα DIY που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές από σχετικά viral videos στην πλατφόρμα tik-tok, αν και αφορά μια τεχνική ευρέως γνωστή εδώ και ...αιώνες βασισμένη στην  ιδιότητα του κεριού να μαλακώνει όταν έρχεται σε επαφή με ζεστό νερό. 

Με τον πολύ απλό αυτόν τρόπο, απλά κωνικά κεριά μπορούν να μετατραπούν σε στριφτά ή και να αποκτήσουν πολύ ιδιαίτερα σχέδια. 

Πως θα το κάνετε: 

1. Τοποθετείστε απλά κωνικά κεριά σε ένα δοχείο με ζεστό νερό, θερμοκρασίας 38-40°C, για 10-15 λεπτά.

Η σωστή θερμοκρασία του νερού είναι το βασικό στοιχείο για την επιτυχία της κατασκευής, αφού αν αυτό είναι περισσότερο ζεστό το κερί θα λιώσει και στην προσπάθεια να του δώσετε διαφορετικό σχήμα θα σπάσει. 

2. Όταν τα κεριά έχουν ελαφρά μαλακώσει πιέστε με έναν πλάστη την μία τους πλευρά, αφήνοντας ανέπαφα μερικά εκατοστά στο επάνω και κάτω μέρος, και στην συνέχεια στρίψτε ελαφρά το ίσιο πλέον τμήμα τους ώστε να αποκτήσουν ελαφρά σπειροειδή όψη. 


Για τελειότερο αποτέλεσμα πριν τα πιέσετε με τον πλάστη τοποθετείστε τα κεριά σε μια πλαστική σακούλα, ώστε να μην δημιουργηθούν στην επιφάνειά τους ανομοιομορφίες. 

3.  Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς πριν τα ανάψετε. 

  

Αφού τα κεριά μαλακώσουν ελαφρά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στριφτό κερί και "πλέκοντας" δύο απλά κεριά μεταξύ τους. 

Αν σας διευκολύνει η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και κάτω από την βρύση, με ζεστό νερό, ώστε το κερί να μην κρυώσει στην διάρκεια της κατασκευής και να διατηρηθεί μαλακό. 

Δουλεύοντας ειδικά με χρωματιστά κεριά, φροντίστε αυτά να είναι καλής ποιότητας ώστε η χρωστική που έχει χρησιμοποιηθεί να μην αλλοιώνει την όψη τους όταν το κερί ζεσταθεί από το νερό. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ