2022-05-27 13:12:20
Φωτογραφία για Μετατροπή παλιάς κονσόλας σε ένα ξεχωριστό, μοντέρνο έπιπλο

 



Τα κλασσικά στενά τραπέζια κονσόλες ανήκουν στα έπιπλα που σε οικονομικές τιμές μπορεί κανείς να βρει σε παλαιοπωλεία και καταστήματα eshops με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα. 

Ο συγκεκριμένος είναι ένας απλός τρόπος, ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες στο βάψιμο επίπλων, ώστε ένα τέτοιο τραπέζι να μετατραπεί σε ένα πολύ ιδιαίτερης αισθητικής, μοντέρνο έπιπλο. 

1 Το πρώτο που θα χρειαστεί είναι να αποκτήσουν τα πόδια του επίπλου την αρχική φυσική τους όψη, πριν το βάψιμό ή το λουστράρισμά τους. 

Θα το κάνετε με κοινό τριβείο και ψιλό - μέτριο γυαλόχαρτο. 

Το χρώμα - λούστρο θα πρέπει να αφαιρεθεί σε όλα τα σημεία και το ξύλο να αποκτήσει την φυσική του όψη - απόχρωση. 

2 Μετά την ολοκλήρωση του τριψίματος και αφού καθαρίσετε τα ξύλα από την σκόνη, περάστε με ένα μαλακό πανί ένα προστατευτικό, διαφανές και απορροφητικό βερνίκι ξύλου.


3  Καλύψτε με προστατευτική ταινία τα σημεία ένωσης των ποδιών με την κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού και βάψτε τόσο το επάνω όσο και πλαϊνό μέρος του με σκούρο γκρι χρώμα.

Επαναλάβετε, αν χρειάζεται, την διαδικασία ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο και αφού στεγνώσει το χρώμα περάστε τις βαμμένες επιφάνειες με κερί ή προστατευτικό βερνίκι.  

Με πιστόλι σιλικόνης κολλήστε δύο vintage πομολάκια επίπλων στο μπροστινό μέρος του τραπεζιού, σε απόσταση τέτοια που να δημιουργείται η εντύπωση ότι το έπιπλο διαθέτει ...συρτάρια. 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά ιδιαίτερο αισθητικά και ένα έπιπλο που μπορεί να "σταθεί" με την ίδια ευκολία τόσο σε χώρους κλασσικής - ρουστίκ όσο και σε πιο μοντέρνας διακόσμησης. 

Tips:

- Αν δεν σας ενδιαφέρει  ελαφρά ιδιαίτερη υφή που δημιουργεί στο ξύλο το βάψιμο με πινέλο, η κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να βαφτεί και με ρολάκι. 

- Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε ασφαλώς να δουλέψετε με όποια απόχρωση χρώματος προτιμάτε, απλά οι σκούρες αποχρώσεις δημιοργούν έντονη αντίθεση με την ανοιχτή απόχρωση του φυσικού ξύλου και προσθέτουν στο σύνολο ξεχωριστή αισθητική.

-  Ακόμη πιο απλή μπορεί να είναι μια αντίστοιχη μετατροπή όχι σε παλιό αλλά σύγχρονο τραπέζι - κονσόλα, αφού στην αγορά θα βρείτε ποικιλία από έπιπλα αυτής της μορφής σε φυσική απόχρωση ξύλου. Έτσι, παραλείποντας το στάδιο του τριψίματος των ποδιών, μια τέτοια ...μεταμόρφωση μπορεί να ολοκληρωθεί σε πραγματικά ελάχιστο χρόνο.   

ΠΗΓΗ:

salvagedinspirations.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ