2022-09-27 23:00:04
Φωτογραφία για Εφιάλτης δίχως τέλος για Ξάνθη και Εργοτέλη



Σε εφιάλτη χωρίς τέλος φαίνεται ότι εξελίσσεται η νέα ποδοσφαιρική σεζόν της Super League 2 για εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές και χιλιάδες φιλάθλους των ομάδων που θεωρητικά συμμετέχουν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας! Και χρησιμοποιούμε τη λέξη "θεωρητικά", καθώς μετά την αποχώρηση της Ξάνθης από το πρωτάθλημα,

άλλη μια ομάδα από τα "βαριά χαρτιά" της λίγκας γνωστοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους όρους συμμετοχής και ότι υποβιβάζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες! Ο λόγος για τον Εργοτέλη, μια ομάδα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ομόρφαινε με την παρουσία της τα γήπεδα της Super League και πλέον κατρακυλά ξανά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
. Έχουμε φτάσει αισίως τέλη Σεπτέμβρη και όχι μόνο δεν φαίνεται στο βάθος του τούνελ ελπίδα για το πρωτάθλημα που θεωρητικά έπρεπε να αποτελεί τον αιμοδότη της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας, αλλά κάθε μέρα που περνά το σκηνικό γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτικό! Γιατί, όμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Γιατί η μία μετά την άλλη οι ομάδες (ακόμη και οι πιο ιστορικές) δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα; Οι λόγοι είναι οι εξής:

Η παντελής αδιαφορία της ΕΠΟ για τα προβλήματα της κατηγορίας. Ο Τάκης Μπαλτάκος μπορεί να βρίσκει το χρόνο καθημερινά για αλλεπάλληλες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά αδυνατεί να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΠΟ έπρεπε από τις αρχές Αυγούστου να ενημερώσει τη Super League 2 για την ομάδα που θα καταλάμβανε την 30η θέση της λίγκας, και πλέον πρέπει να βρει και άλλες… δύο για να αντικαταστήσουν Εργοτέλη και Ξάνθη. Τι κάνει η Ομοσπονδία; Αδιαφορεί προκλητικά…Όταν οι ομάδες της Super League 2 συναινούσαν στην αναδιάρθρωση του Λευτέρη Αυγενάκη είχαν τη δέσμευση της Πολιτείας για δύο πράγματα: Πρώτον ότι θα καταβαλλόταν ολόκληρο το ποσό από τη φορολόγηση τυχερών παιγνίων (που ανερχόταν σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ) σε δύο δόσεις, Ιανουάριο και Ιούλιο. Αντ’ αυτού έχει καταβληθεί στις ομάδες μόνο το 50%!Δεύτερον, υπήρχε εγγύηση για τριετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Προσέξτε, δεν αναφερόμαστε σε προφορική δέσμευση, αλλά σε κομμάτι του νόμου που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αντ’ αυτού η ΕΡΤ όχι στη φετινή της πρόταση όχι μόνο εισηγήθηκε μείωση του περσινού ποσού (λόγω της μείωσης των ομάδων που συμμετέχουν στην κατηγορία), αλλά μείωσε και το μπόνους επίτευξης στόχων για τις πρώτες ομάδες. Συνολικά η Δημόσια Τηλεόραση προσφέρει φέτος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας 1.000.000 ευρώ λιγότερα!Για να αντιληφθεί κανείς τους λόγους για τους οποίους η μία μετά την άλλη οι ομάδες δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αρκεί να αναφέρουμε ότι τα έσοδα κάθε ομάδας (τηλεοπτικό συμβόλαιο, στοίχημα, εισιτήρια, χορηγίες κλπ) ανέρχονται ανάμεσα σε 300-350.000€ ενώ τα έξοδα (διαιτησία, μεταφορές, παράβολα ΕΠΟ, προμηθευτές, Αστυνομία κλπ) ξεπερνούν το 1.000.000€.Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο προς το Δημόσιο (ΙΚΑ, Εφορία, Αστυνομία κλπ) κάθε ομάδα καταβάλλει ετησίως πάνω από 200.000€.

Μέσα σε όλο αυτό το ασφυκτικό κλίμα, και υπό την προκλητική αδιαφορία της ΕΠΟ, η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας βρίσκεται ενώπιον ενός απίστευτου αδιέξοδου! Και ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή πόσο πιο δραματικό θα γίνει το σκηνικό τις επόμενες μέρες για επαγγελματίες αθλητές και προπονητές και τις οικογένειές τους! 

Πηγή: sportday.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ματσίνι μένει στον Άρη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ματσίνι μένει στον Άρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ