2022-11-13 19:28:40
Φωτογραφία για ..GOOD-BAD .. (ΑΚΣΑ ΝΕΑ)





    Η επικαιρότητα είναι δύσκολο πράγμα να την ακολουθήσεις, ο ..GOOD.BAD.. κάνει την εμφάνισή του πάλι σήμερα  με μία φωτογραφία που μιλά. Με αυτό τον τρόπο όπως υπόσχεται ότι, θα καταφέρνει να σχολιάζει την επικαιρότητα με το δικό του τρόπο.

Ο ..GOOD.BAD.. σήμερα Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 σχολιάζει την επικαιρότητα του Δήμου. Μεταξύ των θεμάτων: Οι νέες υποψηφιότητες μέσα από δημοσκοπήσεις που είναι υπό διαμόρφωση, καθώς καθημερινά ανακύπτουν και νέες πληροφορίες για υποψηφιότητες, στα στέκια όσων γνωρίζουν τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά από τα μυστικά που όλοι μαντεύουν.

 

Η κατάρτιση ενός αξιόλογου ψηφοδελτίου είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό «σαφάρι» ας το διαβάσουμε μέσα από την οπτική του ..GOOD.BAD..

 

    Στο Ξηρόμερο Δήμαρχος είναι ο κ. Τριανταφυλλάκης, που θα διεκδικήσει για ακόμη μια θητεία το τιμόνι του Δήμου Ξηρομέρου. Η κριτική για το έργο της δημοτικής ομάδας, και του ίδιου του Δήμαρχου είναι θετική, καθώς χρεώνεται την καλή λειτουργία του Δήμου και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του. Επίσης έχουν γίνει ουσιαστικά έργα, τόσο στην πόλη του Αστακού όσο και στις κοινότητες του Δήμου.


Στην αντίπερα όχθη όπως φαίνεται, κάποιοι διαρρέουν ότι θα είναι υποψήφιοι, ενώ στην πραγματικότητα πραγματοποιούν επαφές διερευνώντας εάν τους «παίρνει» να είναι υποψήφιοι, το «καυτό» θέμα είναι, (για τον προβληματισμό των υποψηφίων), εάν θα καταφέρουν να κλείσουν ψηφοδέλτιο.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 δεν είναι μακριά, το ποιος υποψήφιος, όμως θα μπει με σοβαρές πιθανότητες για την εκλογή του, ως νέος Δήμαρχος Ξηρομέρου, απέναντι στον κ. Τριανταφυλλάκη, που κατά κοινή ομολογία θεωρείται ως επιτυχημένος στην μέχρι τώρα θητεία του, θα εξαρτηθεί από την κατάρτιση ενός αξιόλογου ψηφοδελτίου, το οποίο θα μπει με αξιώσεις στην μάχη της διεκδίκησης.

Σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο στο Δήμο Ξηρομέρου, (με βάση την απογραφή του 2011), θα υπάρχει 25μελές δημοτικό Συμβούλιο, τα κοινοτικά συμβούλια θα είναι, για τον Αστακό 5μελές συμβούλιο για 13 κοινότητες 3μελές συμβούλιο και για 5 κοινότητες θα εκλεγεί μόνο πρόεδρος. Το γενικό σύνολο από τα παραπάνω είναι σύνολο 74 άτομα, δηλαδή το ελάχιστο που θα πρέπει να καταθέσει κάθε συνδυασμός είναι 74 υποψήφιοι. Να επισημανθεί ότι το Άρθρο 15 του νέου νόμου που τιτλοφορείται "Κατάρτιση συνδυασμών – Υποβολή υποψηφιοτήτων" δίνει τη δυνατότητα ο κάθε συνδυασμός να περιλαμβάνει τον υποψήφιο δήμαρχο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ανά εκλογική περιφέρεια, τους υποψήφιους συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων και τους υποψήφιους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, ανά δημοτική κοινότητα και για ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) τουλάχιστον των δημοτικών κοινοτήτων. Από το παραπάνω προκύπτει ότι, ένα έγκυρο προς κατάθεση ψηφοδέλτιο, πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει τοπικά συμβούλια σε 15 κοινότητες από τις συνολικά 19.

Περαιτέρω, ένα ακόμα αγκάθι για την κατάρτιση ενός αξιόλογου ψηφοδελτίου για το Δήμο Ξηρομέρου, είναι η προϋπόθεση που θέτει ο νέος νόμος για από κάθε φύλο, ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των υποψηφίων του οικείου συνδυασμού, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου δημάρχου και των συμβούλων δημοτικής κοινότητας. Με τον προβληματισμό να υπάρχει για την ποσόστωση του 40% από το γυναικείο φύλο, καθώς ο Δήμος Ξηρομέρου ανδροκρατείται σε μεγάλο ποσοστό.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη ανάλυση να επισημανθεί, ότι οι δημοσκοπήσεις χωρίς ουσιαστικά δεδομένα ίσως αποτελούν παρά μόνο την αναγγελία κάποιου υποψηφίου. Βέβαια και αυτό εάν ισχύει θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι και την 31 Αυγούστου 2023 που πρέπει να γίνει η δήλωση των συνδυασμών.


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με υπογραφή Ιωαννίδη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με υπογραφή Ιωαννίδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ