2022-11-18 18:16:10
Φωτογραφία για Γερμανία: Αποκλείστηκε μια από τις κύριες σιδηροδρομικές διαδρομές μετά από εκτροχιασμό εμπορικού τρένου
Εκατοντάδες κιλά αερίου προπανίου διαρρέουν στις γραμμές μιας από τις κύριες σιδηροδρομικές διαδρομές της Γερμανίας. «Οποιαδήποτε σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», προειδοποίησε η αστυνομία.

Μια διαρροή προπανίου που προκλήθηκε από σύγκρουση εμπορικού  τρένου προκάλεσε μεγάλες διακοπές στα σιδηροδρομικά ταξίδια στη Γερμανία την Παρασκευή.

Τέσσερις σιδηροδρομικές γραμμές μεγάλων αποστάσεων έχουν επηρεαστεί από το ατύχημα, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.

Τι συνέβη?

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη γύρω στις 3:30 π.μ. (0230 UTC) όταν δύο τρένα με φορτία συγκρούστηκαν κοντά στη βόρεια πόλη Gifhorn

Το πρώτο τρένο είχε σταματήσει τελείως σε ένα σήμα. Ένα άλλο φορτηγό τρένο που μετέφερε 25 βαγόνια βαγόνια γεμάτα με αέριο προπάνιο έπεσε αργότερα στο σταματημένο τρένο, προκαλώντας την ανατροπή πολλών βυτίων.


Ο οδηγός του δεύτερου τρένου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη σύγκρουση του μηχανοδηγού με το πρώτο τρένο.

Δύο από τα βυτιοφόρα υπέστησαν σημαντικές ζημιές και άρχισαν να διαρρέουν προπάνιο σε μια δασώδη περιοχή.

Εκατοντάδες κιλά προπανίου εξακολουθούν να διαρρέουν στις γραμμές κάθε ώρα, είπε η αστυνομίαΕικόνα: Fernando Martinez Lopez/TNN/dpa/picture alliance

Η διαδρομή αποτελεί βασικό σύνδεσμο από το Βερολίνο με άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Ανόβερο, την Κολωνία και το Άμστερνταμ.

Την Παρασκευή, ο εθνικός σιδηροδρομικός φορέας της Γερμανίας Deutsche Bahn δήλωσε ότι η γραμμή θα παραμείνει κλειστή μέχρι «τουλάχιστον» το απόγευμα της Κυριακής.

Ποια είναι η κατάσταση του καθαρισμού;

Κάθε βυτιοφόρο περιέχει 50 τόνους αερίου προπανίου. Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης εκτιμούν ότι καθένα από τα δύο δεξαμενόπλοια διαρρέει 250 κιλά (551 λίβρες) την ώρα στη δασώδη περιοχή γύρω από τις γραμμές.

Ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι για να μπορέσει να καθαριστεί ο χώρος, τα βυτία πρέπει να είναι εντελώς άδεια.

«Οποιαδήποτε σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή», είπε ο εκπρόσωπος.

Μέχρι στιγμής, κανένα από τα βαγόνια δεν έχει απομακρυνθεί από το σημείο, καθώς οι ειδικοί και τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης συζητούν την καλύτερη πορεία δράσης.

Το πρωί της Παρασκευής, συνεργεία πυρόσβεσης, ανακριτές ατυχημάτων τρένου και ειδικοί χημικών συναντήθηκαν στο σημείο για να συζητήσουν πώς να προχωρήσουν καλύτερα.

rs/jcg (dpa, AFP)

.dw.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ