2022-11-22 22:55:12
Φωτογραφία για Το Καζακστάν τοποθετεί τη δεύτερη γραμμή στη σιδηροδρομική σύνδεση προς την Κίνα
Το Καζακστάν ξεκίνησε με την κατασκευή μιας δεύτερης γραμμής στη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην πόλη Dostyk, κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Αυτό θα αυξήσει τη χωρητικότητα της κρίσιμης γραμμής κατά πέντε φορές. από 12 ζεύγη τρένων έως 60 ζευγάρια την ημέρα.

Από τον Chengfan Zhao

Το έργο περιλαμβάνει τη σιδηροδρομική γραμμή από το Dostyk στο Moyinty στην περιοχή Karaganda, μια γραμμή που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για φορτία από και προς την Κίνα. Η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου. «Θα λύσει πλήρως τα προβλήματα μεταφοράς των Καζακστάν εξαγωγέων προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καζακστάν Αλίχαν Σμαίλοφ.

Επιπλέον, το Dostyk βρίσκεται δίπλα στο Alashankou, ένα από τα κύρια συνοριακά περάσματα για την ευρασιατική κυκλοφορία. Συνεπώς, η αύξηση της χωρητικότητας θα ωφελήσει επίσης την κυκλοφορία του New Silk Road.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Καζακστάν, η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα έχει συνολικό μήκος 836 χλμ. και θα διευκολύνει την απρόσκοπτη εξαγωγή εγχώριων προϊόντων καθώς και θα αυξήσει το δυναμικό διαμετακόμισης της χώρας. Θα κατασκευαστούν 419 μηχανολογικές κατασκευές (5 μεγάλες γέφυρες, 87 μικρές και μεσαίες γέφυρες, 288 οχετοί και 14 υπερβάσεις αυτοκινητοδρόμων) καθώς και νέες εγκαταστάσεις ενέργειας και επικοινωνίας. Το έργο θα ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Αυξανόμενη ζήτηση

Για το Καζακστάν, η δυνατότητα αύξησης της διαμετακομιστικής κυκλοφορίας είναι στρατηγικής σημασίας. Ο Πρόεδρος της χώρας Tokayev επεσήμανε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια, η διαμετακόμιση εμπορευματοκιβωτίων της χώρας έχει αυξηθεί κατά 4,4 φορές. φέτος, ο κύκλος εργασιών των εξαγωγικών αγαθών ξεπέρασε τα 74 δισεκατομμύρια τονοχιλιόμετρα, σημειώνοντας αύξηση 11 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι».

Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά η υποδομή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό, επομένως η κατασκευή της νέας υποδομής θα λύσει τις επείγουσες ανάγκες του Καζακστάν.

Οι φιλοδοξίες της χώρας για διαμετακομιστική κυκλοφορία δεν περιορίζονται στο τμήμα Dostyk προς Moyinty. Πρόσφατα , το Καζακστάν αποκάλυψε την τοποθεσία μιας τρίτης συνοριακής διέλευσης με την Κίνα, που βρίσκεται μεταξύ του λιμανιού Baktu στο Tacheng, του Xinjiang και της Abai Oblast στο Καζακστάν, βόρεια των δύο υπαρχόντων σιδηροδρομικών λιμανιών μεταξύ των χωρών.Εικόνα: https://primeminister.kz/

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ