2022-11-23 16:34:25
Φωτογραφία για Νέο σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας ξεκινά η Πορτογαλία
Η Πορτογαλία σχεδιάζει να εισαγάγει τρένα υψηλής ταχύτητας με μια νέα σιδηροδρομική γέφυρα στον ποταμό Τάγο, καθώς και να συνδέσει τη Λισαβόνα με το Πόρτο σε τρεις ώρες με το τρένο από τη Μαδρίτη.

Όλα τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2050. Ήδη, το Εθνικό Σχέδιο Σιδηροδρόμων έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα είναι πλέον ανοιχτό για δημόσια συζήτηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρένα υψηλής ταχύτητας στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Πορτογαλίας και σιδηροδρομικές συνδέσεις σε όλες τις περιοχές.

Με βάση το προκαταρκτικό σχέδιο, η νέα γέφυρα Chelas-Barreiro θα μειώσει τη σύνδεση μεταξύ της Λισαβόνας, του Alentejo και του Algarve κατά τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση μελετά επίσης τη σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ Λισαβόνας-Αλγκάρβε, με δύο εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας γραμμής για μείωση της διαδρομής κατά περίπου 30 λεπτά.

Μέσω των νέων σιδηροτροχιών και συνδέσεων, η Πορτογαλία στοχεύει να επιτύχει τον στόχο της να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2045.

.tourismtoday.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ