2012-06-29 17:36:06
Φωτογραφία για Θρησκευτικοί πόλεμοι
Σιγά σιγά αρχίζει και διακρίνεται ένα τοπίο σχετικά με τιςσχέσης ανατολής και Δύσης. 

Οι σχέσεις αυτές πια, δεν έχουν σαν αντίβαρο τα πολιτικά συστήματα, αλλά τηνθ ρησκεία και τον σεβασμό σε αυτήν.

Το θέμα θρησκεία , είναι ένα θέμα το οποίο όλοι προσπαθούσαν να το έχουν σε καταστολή ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις , ειδικά μεταξύ της Χριστιανικής Δύσης και του Ισλάμ.

Δυστυχώς όμως η λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη" έδειξε πως το θέμα ποτέ δεν είχε κλείσει ειδικά για τους εξτρεμιστές Μουσουλμάνους.

Όλα τα καθεστώτα στις Αραβικές χώρες ήταν και είναι απολυταρχικά και δικτάτορες κυβερνούν για πολλά χρόνια. Ιράκ , Ιράν , Σαουδική Αραβία , Λιβύη , Αίγυπτος ,Συρία , Υεμένη , Μπαχρέιν και πολλά άλλα μικρότερα κράτη αγνοούν τι σημαίνει δημοκρατία. Το αγνοούν και λόγω του πολιτεύματος αλλά και λόγω του σκοταδισμού που προέρχεται από τους Θρησκευτικούς ηγέτες τους.


Τα κράτη αυτά , αν και έχουν ως κοινή συνισταμένη την έλλειψη δημοκρατίας και τα μη εκλεγμένα καθεστώτα , πρέπει να χωριστούν σε δυο κατηγορίες.

Η μια κατηγορία είναι τα καθεστώτα όπως αυτό του Ιράκ , πριν την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν και της Συρίας μέχρι την πτώση του Ασαντ. Καθεστώτα με ισόβιους ηγέτες , με έλλειμμα δημοκρατίας και με περιορισμένα συντάγματα. Σε αυτά τα καθεστώτα το οξύμωρο ήταν ότι υπήρχε μια σχετική θρησκευτική ελευθερία και υπήρχαν ακόμα και χριστιανικές κοινότητες. Με την πτώση των καθεστώτων αυτών ,όσο και αν αποσιωπάται , οι θρησκευτικές αυτές μειονότητες εξοντώθηκαν. Δεν απομακρύνθηκαν , αλλά απλά εξοντώθηκαν. Και το κυριότερο με την πτώση των καθεστώτων αυτών , ανήλθαν στην εξουσία φονταμελιστες Ισλαμιστές που στο όνομα της Θρησκείας τους περιόρισαν κάθε είδους ελευθερία. Άρα το έλλειμμα δημοκρατίας που τόσα χρόνια συντηρείται από δικτάτορες , απλά έγινε μεγαλύτερο με την πτώση αυτών , καθώς ανέλαβαν την εξουσία σκληροπυρηνικοί Ισλαμιστές.

Η άλλη κατηγορία είναι τα κράτη στα οποία έχουν επικρατήσει ήδη θεοκρατικά καθεστώτα , όπως είναι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Σε αυτά τα κράτη γίνεται ένας πόλεμος μεταξύ των δογμάτων του Ισλάμ. Στην μεν Σαουδική Αραβία έχουν επικρατήσει οι Μουσουλμάνοι Σουνίτες , ενώ στο Ιράν οι σιίτες. Και στις δυο περιπτώσεις όμως , είτε θρησκευτική αστυνομία , είτε Φρουροί της επανάστασης,απαγορεύουν την λατρεία οποιαδήποτε άλλης θρησκείας και επιτίθενται με σφοδρότητα ακόμα και στα άλλα δόγματα.

Στα κράτη αυτά , οι φυλακές είναι γεμάτες με αντιφρονούντες. Και μπορεί η δύση να τους ονομάζει πολιτικούς κρατουμένους , στην ουσία όμως πρόκειται για θρησκευτικούς κρατουμένους. 

Στα κράτη αυτά οι ατομικές ελευθερίες δεν υπάρχουν. Τα πάντα γίνονται στο όνοματου Αλλάχ ο οποίος απλά μέσω των γερόντων υποδεικνύει τι επιτρέπεται. Η θέση της γυναίκας είναι άθλια. Απαγορεύεται να ταξιδεύει χωρίς την συγκατάθεση του ανδρός , απαγορεύεται να οδηγεί , απαγορεύονται τα πάντα. Σε πολλές περιοχές η μητέρα αναλαμβάνει να κόψει κυριολεκτικά την κλειτορίδα της κόρης , ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει η σαρκική απόλαυση η οποία αποτελεί και αμάρτημα.

Στην ουσία λοιπόν σε αυτά τα κράτη τον θρησκευτικό φανατισμό τον ασκεί το κράτος.

Επειδή όμως κράτη όπως η Σαουδική Αραβία είναι συνεργάσιμα με την δύση , επειδή προμηθεύουν την δύση με φθηνό πετρέλαιο απρόσκοπτα , επειδή είναι μεγάλοι αγοραστές οπλικών συστημάτων αλλά και καταναλωτικών αγαθών λόγω ευμάρειας , η Δύση δεν ασχολείται με αυτά τα κράτη.

Και έτρεξαν όλοι να απελευθερώσουν την Λιβύη από τον δικτάτορα Καντάφι ή κατέστρεψαν το Ιράκ για τα χημικά όπλα που τελικά δεν είχε , αλλά εθελοτυφλούν μπροστά σε καθεστώτα όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας.

Δυστυχώς όμως δεν έχουν πάρει το μάθημα τους στην δύση. Ούτε με την πτώση του Σάχη στο Ιράν , ούτε με την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Οι λαοί στα κράτη αυτά είναι σε καταστολή. Δεν έχουν δημοκρατικές αρχές , γιατί δεν τις έχουν διδαχθεί ποτέ. Οπότε όλοι αυτοί οι λαοί όταν απομακρύνουν έναν δικτάτορα , απλά ψάχνουν οι ίδιοι για τον επόμενο. Και επειδή ακριβώς η μόνη παιδεία που έχουν διδαχθεί είναι η θρησκευτική , ψάχνουν για το επόμενο θεοκρατικό καθεστώς. Για τον επόμενο Αγιατολαχ. 

Και μπορεί βραχυπρόθεσμα η δύση να επωφελείται από τέτοια καθεστώτα ,μεσοπρόθεσμα όμως όλα αυτά τα καθεστώτα γίνονται εχθρικά και ανεξέλεγκτα. Και ακριβώς λόγω θρησκευτικού φανατισμού δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και τους λαούς τους ως ασπίδες , ως ανθρώπινες βόμβες ή ως εκστασιασμένους μάρτυρες του Αλλάχ που σκοτώνουν με κουζινομάχαιρο τους άπιστους , όπως έδειξε πρόσφατα και το απίστευτο βίντεο που κυκλοφορεί στην Τυνησία.

Στο φαινόμενο αυτό υπάρχουν δυο ιδιαίτεροι παίκτες.

Πρώτη είναι η Ευρώπη που με χαρακτηριστική άγνοια κινδύνου παραβλέπει ότι λόγωγεωγραφικής θέσης έχει υποδεχτεί μεγάλο μέρος μουσουλμάνων που ανάμεσα τουςυπάρχουν και πάρα πολλοί εξτρεμιστές. Άρα έχει βάλει στα σωθικά της το αυγό του φιδιού με την Ελλάδα να έχει την θλιβερή πρωτιά και λόγω θέσης και λόγω ανικανότητας.

Στην Ελλάδα , η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί την κατασκευή Τζαμιού αλλά στην Αραβία απαγορεύεται για τους ξένους , χριστιανούς , να φέρουν τα σύμβολα της πίστης τους. Στην Τζέντα , πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας ,υπάρχουν τα χαλάσματα εκκλησίας τα οποία απαγορεύεται να τα πλησιάσεις , ακόμα και να τα βγάλεις φωτογραφία.

Δεύτερη είναι η Τουρκία που με χαρακτηριστική ικανότητα , προέβλεψε την εξέλιξη αυτή από την εποχή του Κεμάλ ακόμα. Ξέφυγε από το μοντέλο του θεοκρατικού ,δημιούργησε ένα κοσμικό κράτος και ανεξάρτητα από τις κυβερνήσεις , ο στρατός παραμένει αυστηρός θεματοφύλακας του ανεξάρτητου από την θρησκεία κράτους.

Η υπερφίαλη όμως κυβέρνηση του Ερντογάν , δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου και προσπαθεί να ανατρέψει αυτό το status quo. Έχει γεμίσει τις φυλακές με στρατηγούς που κατηγορεί για την υπόθεση Βαριοπούλα και από την άλλη αναπτύσσει στο εξωτερικό θρησκευτική ρητορική , όπως κάνει στην μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ,στην Αλβανία , ακόμα και στην Βουλγαρία προσβλέπονταν στην Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Αυτό κατά την άποψη μου είναι και η αρχή του τέλους της Τουρκίας όπως την ξέρουμε γιατί προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ένα όπλο το οποίο είναι ανεξέλεγκτο και το οποίο σίγουρα , αργά η γρήγορα , θα γυρίσει πάνω της.

Επειδή η Δύση λοιπόν δείχνει να μην ενδιαφέρεται για όλα τα παραπάνω , οι επόμενοι πόλεμοι θα είναι θρησκευτικοί. Θα είναι πόλεμοι που θα ξεκινήσουν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι προς τους ετεροδογματικούς μουσουλμάνους καταρχήν καιέπειτα κατά των απίστων χριστιανών.

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ