2023-01-10 23:10:03
Φωτογραφία για Σύγχρονη αρχιτεκτονική εκδοχή για εξοχικό σπίτι στο βουνό
Εμφανές μπετόν και κατεργασμένο ξύλο δημιουργούν ένα κτίσμα που ξεφεύγει αρχιτεκτονικά από την παραδοσιακή μορφή που οι περισσότεροι φαντάζονται για ένα "εξοχικό σπίτιστο βουνό" και όμως  το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμμα στο Κεμπέκ του Καναδά είναι αισθητικά απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. 

Εμφανές μπετόν στα τμήματα των εσωτερικών τοιχοποιών που δεν καλύπτονται από ξύλο, πολύ ιδιαίτερη επίστρωση με χαλίκι και ξύλο στο ανοιχτό τμήμα του επάνω επιπέδου και απόλυτα φυσική όψη στην όλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου είναι τα βασικά στοιχεία που ενσωματώνουν πλήρως το σπίτι στο κατάφυτο φυσικό τοπίο, στο Κεμπέκ του Καναδά. 

Ταυτόχρονα τα συγκεκριμένα υλικά συμβάλλουν κατά πολύ στην ελαχιστοποίηση εργασιών-κόστους συντήρησης σε σχέση πχ με συμβατικά κεραμίδια, ακατέργαστο ξύλο κλπ που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακής αρχιτεκτονκής κτίσματα σε αντίστοιχο περιβάλλον. 


Και εσωτερικά η όλη απόλυτα λειτουργική διαμόρφωση κινείται σε σύγχρονο ύφος ενώ γκρι και μαύρο σε συνδυασμό με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου δημιουργούν ζεστή και ομοιόμορφη οπτικά ατμόσφαιρα, που ασφαλώς καθορίζεται και από την απρόσκοπτη θέα στο εξωτερικό τοπίο από όλους τους χώρους του σπιτιού. 

Πρόκειται για ένα airbnb κατάλλυμα, γι΄αυτό και απουσιάζουν τα πιο "προσωπικά" διακοσμητικά στοιχεία, όμως αν κανείς μπορέσει να φανταστεί το συγκεκριμένο σπίτι διαμορφωμένο σαν ιδιωτική κατοικία εύκολα αντιλαμβάνεται ότι ένα κτίσμα μέσα σε ένα τέτοιο δασικό τοπίο μπορεί θαυμάσια να ενσωματωθεί αισθητικά σε αυτό και χωρίς να είναι παραδοσιακό. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
airbnb
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς κουβάδες!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς κουβάδες!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ