2023-01-12 14:40:29
Φωτογραφία για Πέμπτη, 12/1/2023: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Με τη βοήθεια της προηγούμενης ανάρτησης και της θεωρίας για τη δόμηση της πρότασης από το συντακτικό του σπιράλ τετραδίου μας, όσοι έλειπαν σήμερα κάνουν τις έξι πρώτες ασκήσεις του φυλλαδίου "Η δόμηση της πρότασης_Ασκήσεις" και όλη η τάξη συμπληρώνει τις εργασίες 2 και 3, στις σελίδες 10 και 11 του Β.Μ. β΄, αντίστοιχα (επεξεργαστήκαμε, επίσης, το κείμενο "Εγώ σε συναυλία;" και κάναμε την εργασία 1, στη σελίδα 9). Επίσης, αφού διαβάσουμε από τη γραμματική του σπιράλ τετραδίου μας τη θεωρία για τις διαθέσεις του ρήματος, κάνουμε εξάσκηση με τις παρακάτω online ασκήσεις:

Άσκηση 1

Άσκηση 2

Άσκηση 3

Άσκηση 4

Άσκηση 5

Μαθηματικά: Με τη συνδρομή της "Διερεύνησης" (σελίδα 63 - Β.Μ.) και της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, την εφαρμογή και τον "Αναστοχασμό" του 23ου κεφαλαίου "Χαρακτηριστικές τιμές δεδομένων - Μέση τιμή" (σελίδα 64 - Β.Μ.), προτού λύσουμε τις ασκήσεις 2 (με το κομπιουτεράκι), 3, καθώς και τα προβλήματα 1, 2 και 3, στις σελίδες 63 και 64 του Τ.Ε. (όσοι έλειπαν λύνουν και την άσκηση 1).


Γεωγραφία: Αρχικά, όσοι έλειπαν συμπληρώνουν τις εργασίες 1 και 2, στη σελίδα 20, καθώς και τις εργασίες 1 και 2, στη σελίδα 21 του Τ.Ε.. Έπειτα, συμβουλευόμενοι την αντίστοιχη ανάρτηση, διαβάζουμε με πολλή προσοχή τα υπογραμμισμένα του 15ου κεφαλαίου "Η ζωή στα βουνά και στις πεδιάδες (δείτε τα εδώ κι εδώ). Επίσης, συμπληρώνουμε τις εργασίες 1 και 2, στη σελίδα 22 του Τ.Ε.. Τέλος, στον χάρτη του ρυζόχαρτού μας χρωματίζουμε με πράσινο τις περιοχές της Ελλάδας που έχουν απομείνει έπειτα από τα βουνά και τις οροσειρές.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ