2023-02-17 11:52:35
Φωτογραφία για 5 Τρόποι για  να αξιοποιήσετε σεμέν-δαντέλες
Από τα πιο κομψά υφάσματα και όχι αποκλειστικά για τους λάτρεις του vintage και ρομαντικού στυλ, αφού διακοσμητικές λεπτομέρειες από δαντέλα μπορούν εύκολα να βρουν την θέση τους μέσα στο σπίτι  σε οποιοδήποτε ύφος και αν είναι συνολικά διακοσμημένος. 

Μεγάλα κομμάτια δαντέλας ή εργόχειρα παρόμοιου τύπου αλλά και τρέσες δαντέλας, μπορούν να προστεθούν σε πολλών ειδών αντικείμενα αλλάζοντας εντελώς την όψη τους ενώ πολύ ιδιαίτερης αισθητικής και απλοί τύπων DIY - Κατασεκυών από σεμέν - δαντέλες. 

Τρέσες δαντέλας με το μέτρο θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη μοδιστρικής και υφάσματα, σε πάρα πολλά σχέδια.  

Τα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα τέτοια υφάσματα φυσικά και κοστίζουν ακριβότερα, αλλά για τις πιο πολλές κατασκευές δεν σας χρειάζεται παρά το "ύφος" ή το σχέδιο, η ποιότητα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, συνεπώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οικονομικά συνθετικά υφάσματα.  


Και φυσικά με όλους αυτούς τους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα πλεχτά σεμέν,  που σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν πλέον για να ...γεμίζουν συρτάρια και ντουλάπια :)

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Αρκεί να  προσθέσετε μια μικρή ή και μεγαλύτερη φάσα από δαντέλα, για να αλλάξει εντελώς όψη οποιοδήποτε διακοσμητικό μαξιλάρι.

Ειδικά σε μαξιλάρια φτιαγμένα από χοντρά βαμβακερά υφάσματα ή λινά, όπως και σε αυτά με παραλληλόγραμμο σχήμα, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο.

Ο πιο απλός τύπος μαξιλαριού που μπορεί να  αλλάξει όψη με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι τα εντελώς και συνήθως ιδιαίτερα οικονομικά απλά  λευκά διακοσμητικά μαξιλάρια. 

Βάζα - γυάλινα αντικείμενα

Απλώς "ντύστε" με την βοήθεια απλής κόλλας χειροτεχνίας (ατλακόλ) βάζα ή κάθε είδους γυάλινο αντικείμενο με δαντέλα.

Προσθέστε αν θέλετε μερικά ακόμη ταιριαστά στοιχεία όπως σχοινί, κορδέλες, κουμπάκια κλπ και δημιουργείστε εξαιρετικής αισθητικής κηροπήγια, βάζα για λουλούδια ή χρησιμοποιήστε τα ως βάζα αποθήκευσης για οτιδήποτε.

Σε πιατέλες, πιάτα κλπ. με τον ίδιο τρόπο, με διαφανή κόλλα χειροτεχνίας ή και κόλλα σκλήρυνσης υφασμάτων, κολλήστε την δαντέλα στο εσωτερικό μέρος του αντικειμένου.

Δείτε και εδώ τον τρόπο για να φτιάξετε υφασμάτινα μπωλ - πιατέλες απο σεμέν - δαντέλες. 

DIY Φωτιστικά

Εκμεταλλευθείτε την διαφάνεια και το γεγονός ότι η δαντέλα επιτρέπει στο φως να διαχέεται, για να φτιάξετε πολύ όμορφα φωτιστικά κάθε τύπου, οροφής ή αμπαζούρ.

Με κόλλα ή αυτοκόλλητη ταινία velcro (κριτς-κρατς) προσαρμόστε κομμάτια δαντέλας πάνω σε οποιοδήποτε σκελετό απλού φωτιστικού ή δημιουργείστε ολοστρόγγυλα ή και μισά στρογγυλά "καπέλα" από δαντέλα χρησιμοποιώντας για καλούπι ένα μπαλόνι.

Κολλήστε με κόλλα χειροτεχνίας το ύφασμα πάνω στο φουσκωμένο μπαλόνι δίνοντας το σχήμα που θέλετε να έχει το καπέλο του φωτιστικού, αφήστε να στεγνώσει εντελώς (για παραπάνω από 24 ώρες) και σπάστε με μια καρφίτσα το μπαλόνι.

4. Ως πρόσθετο στοιχείο σε διακοσμητικά αντικείμενα

Κεριά, βάζα, γλαστράκια, κασπώ, κηροπήγια, καθρέφτες ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Δεν θα χρειαστείτε παρά μικρές ή μεγαλύτερες τρέσες δαντέλας και μια απλή κόλλα χειροτεχνίας, η δαντέλα κολλά πάνω στα περισσότερα υλικά πολύ εύκολα.

Σε τέτοιου τύπου ...παρεμβάσεις πάνω σε κάθε είδους διακοσμητικά αντικείμενα, θυμηθείτε πως αναδεικνύονται πολύ καλύτερα και διακοσμούν τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε αν συγκεντρώσετε αρκετά ίδιου ύφους αντικείμενα στο ίδιο σημείο, αντί για να φτιάξετε μόνο ένα ή να τα ....σκορπίσετε σε διαφορετικά σημεία του ίδιου χώρου.

DIYράνερ 

Εξαιρετικός τρόπος αξιοποίησης χειροποίητων σεμέν. 

Απλά ράψτε μεταξύ τους τα κομμάτια και δημιουργείστε εντυπωσιακά  ράνερ για το τραπέζι.

Με χρώμα υφάσματος τα σεμέν μπορούν και να χρωματιστούν, αν το προτιμάτε, όπως και στο ίδιο ράνερ να συνδυαστούν μεταξύ τους λευκά-μπεζ και χρωματιστά πλεκτά σεμέν. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ