2023-02-23 20:55:19
Φωτογραφία για Πλυντήριο ρούχων. Τρόποι τοποθέτησης σε μικρά μπάνια
O χώρος τοποθέτησης του πλυντηρίου είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα σε σπίτια περιορισμένων τμ. Συχνά όταν ο χώρος του μπάνιου δεν το επιτρέπει το πλυντήριο τοποθετείται στην κουζίνα, όπου και πάλι αν δεν πρόκειται για ευρύχωρο χώρο η όλη λειτουργικότητα της κουζίνας μειώνεται, αφού πρόκειται για μια ηλεκτρική συσκευή με διόλου ευκαταφρόνητο όγκο.  

Η συνήθης επιλογή για την τοποθέτηση του πλυντηρίου ρούχων στο μπάνιο παλαιότερα ήταν η ελεύθερη τοποθέτησή του σε ένα ελεύθερο σημείο.

Μια επιλογή απαγορευτική για μπάνια λιγοστών τμ αλλά και σε πιο ευρύχωρους χώρους το σημείο που καταλαμβάνει το πλυντήριο συχνά μπορεί να αξιοποιηθεί πιο λειτουργικά με έναν διαφορετικό σχεδιασμό στο σύνολο του χώρου. 

Το ιδανικό βεβαίως είναι να υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος ώστε μια "γωνιά" θα διαμορφωθεί με χώρο για πλυντήριο - καλάθι ρούχων αλλά και ράφια - ντουλάπια για την γενική οργάνωση αποθήκευση στο μπάνιο. 


Επιλογή που επίσης δεν προσφέρεται για μικρά μπάνια, ειδικά σε παλαιότερα σπίτια όπου ο σχεδιασμός του μπάνιου δεν ήταν γενικά εργονομικός και τα μεγάλου όγκου είδη υγιεινής καταλάμβαναν πολλές φορές άσκοπα τον χώρο.  

Σε περιπτώσεις ριζικής ανακαίνισης ενός παλιού μπάνιου με την χρήση ειδικών κατασκευών και μελετημένο σχεδιασμό ένα τέτοιο σημείο μπορεί να εξοικονομηθεί ακόμη και σε ιδιαίτερα μικρά μπάνια, όμως η εξ αρχής διαμόρφωση στον χώρο του μπάνιου λόγω των εργασιών που απαιτούν οι υδραυλικές συνδέσεις για την αλλαγή της θέσης των ειδών υγιεινής, η τοποθέτηση νέων πλακιδίων κλπ είναι μια διαδικασία με σημαντικό κόστος.  

Η πιο σύγχρονη τάση στον σχεδιασμό μπάνιου, τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγαλύτερους χώρους, είναι η ενσωμάτωση του πλυντηρίου ρούχων στο σημείο του νιπτήρα.

Μια επιλογή που μπορεί να υλοποιηθεί πολύ πιο εύκολα ακόμη και αν χρειαστεί να αλλάξει ο νιπτήρας και το έπιπλο μπάνιου.

Ένας απλός πάγκος - ράφι με επιτραπέζιο νιπτήρα, στο κάτω μέρους του οποίου θα τοποθετηθεί το πλυντήριο ρούχων και ένα ντουλάπι, είναι η πιο πρακτική και εύκολη διαμόρφωση αυτής της μορφής.  

Η γενική οργάνωση στο κάτω μέρος του πάγκου εξαρτάται από το συνολικό μέγεθος και κυρίως το μήκος του χώρου, αφού προφανώς μια τέτοια διαμόρφωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολύ μικρά έως πολύ μεγάλα μπάνια, στα οποία απλώς υπάρχει η δυνατότητα δίπλα στο πλυντήριο να υπάρχουν μεγαλύτεροι χώροι αποθήκευσης. 

Για λόγους αισθητικής το πλυντήριο μπορεί και να κλειστεί σε μιας μορφής "ντουλάπι" με την τοποθέτηση πόρτας ανάλογου μεγέθους προσαρμοσμένη πάνω στον πάγκο του νιπτήρα. 

Για πλυντήρια ρούχων με άνοιγμα στο επάνω και όχι στο εμπρός μέρος της συσκευής απλά θα πρέπει ο σχεδιασμός του πάγκου να είναι τέτοιος ώστε ένα μέρος του, με ειδικούς μεντεσέδες, να μπορεί να σηκωθεί προς τα πάνω. 

Γενικά η τοποθέτηση του πλυντηρίου στο σημείο που βρίσκεται ο νιπτήρας είναι μια ιδιαίτερα λειτουργική επιλογή ειδικά για μικρά μπάνια και πρόκεται για μια διαμόρφωση που με μια πρόσθετη ειδική κατασκευή μπορεί να υλοποιηθεί ακόμη και χωρίς την αντικατάσταση αλλά την αναμόρφωση του υπάρχοντος επίπλου μπάνιου, αν ο γενικός του σχεδιασμός το επιτρέπει. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
digsdigs.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ