2012-06-29 23:42:10
Φωτογραφία για Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΑΙ Η... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ! (PHOTOS)
Με τίτλους όπως “It’s Greek to Knicks” και “Greek Mythology” και φωτογραφία του Γιώργου Πρίντεζη (!) υποδέχθηκε η μεγαλύτερη εφημερίδα της Νέας Υόρκης, η New york Post, την επιλογή του Κώστα Παπανικολάου από τους Knicks στο Νο. 48 του ντραφτ, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sport24.gr".

Αναλυτικά Κάθε άλλο παρά ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση της εν λόγω εφημερίδας, αλλά και της πλειοψηφίας των φιλάθλων των Knicks, στο άκουσμα του ονόματος του φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Στο εν λόγω δημοσίευμα μάλιστα υπάρχει φωτογραφία του Πρίντεζη, άλλου ενός παίκτη τα δικαιώματα του οποίου έχουν οι Knicks, τον οποίο προφανώς μπέρδεψαν με τον Παπανικολάου!

Η New York Post γράφει χαρακτηριστικά: “Τελικά δεν άξιζε η αναμονή. Με την ώρα να πλησιάζει, οι Knicks επέλεξαν αργά χθες το βράδι τον σμολ φόργουορντ Κώστα Παπανικολάου με την 48η επιλογή. Ο 21χρονος δεν θα παίξει με τους Knicks αυτή την σεζόν και ο τζένεραλ μάνατζερ Glen Grunwald δεν διαβεβαίωσε το αν θα παίξει τον επόμενο χρόνο. Είπε κάποιος για τον Frederic Weis; Ο Παπανικολάου έχει buyout 1.000.000 δολαρίων στο συμβόλαιό του με την ομάδα του, τον Ολυμπιακό. Αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο, ο Παπανικολάου δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί με τους Knicks, ούτε στο σάμερ λιγκ τον επόμενο μήνα”.


Οταν Γιούτα επέλεξε στο No. 47 τον Kevin Murphy, οι Knicks θεώρησαν ότι δεν υπήρχε κάποιος άλλος παίκτης έτοιμος να τους βοηθήσει από φέτος. Ετσι κατέληξαν στον Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ, που βρίσκεται στη Βραζιλία με την Εθνική ομάδα για την προετοιμασία εν’ όψει του Προολυμπιακού τουρνουά (2-8/7 στο Καράκας της Βενεζουέλας), δεν ήταν ανάμεσα στους 42 υποψήφιους παίκτες που προπονήθηκαν με τους Knicks το προηγούμενο διάστημα.

Ο Grunwald ανέφερε πως ίσως ο Παπανικολάου χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού για κάποια ανταλλαγή και παράληλα υπογράμμισε ότι ο άσος του Ολυμπιακού θα πρέπει να βελτιώσει το σουτ του. Ο Grunwald τον χαρακτήρισε ως επένδυση για το μέλλον, αν και δεν φάνηκε καλά πληροφορημένος, αφού είπε ότι ήταν ο MVP του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, ενώ το βραβείο το είχε πάρει ο Βασίλης Σπανούλης: “Νομίζουμε ότι είναι ένας καλός παίκτης και πιστεύουμε ότι θα γίνει καλύτερος.

Είναι μία επένδυση για το μέλλον μας. Βελτιώθηκε στη διάρκεια της σεζόν και κατέληξε να είναι ο MVP του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τον βαθμολογήσαμε αρκετά ψηλά. Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα ήταν δύσκολο να βρούμε κάποιον παίκτη στο Νο. 48 που θα μπορούσε να μπει και να συνεισφέρει (άμεσα). Νιώθουμε ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να βελτιωθεί παίζοντας εκτός. Εχει τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο στο συμβόλαιό του (σ.σ για την ενεργοποίηση του buyout για το ΝΒΑ). Θα τον αξιολογήσουμε την επόμενη χρονιά και θ’ αποφασίσουμε αν θα τον φέρουμε εδώ. Είναι επίσης μία καλή επένδυση επειδή είναι ένας άριστος παίκτης.

Η ελεύθερη αγορά είναι σημαντική για εμάς αυτόν το χρόνο. Θέλουμε να κρατήσουμε και τους τέσσερεις ελεύθερους παίκτες μας (σ.σ Jeremy Lin, Steve Novak, Landry Fields και J.R. Smith). Ελπίζουμε να έχουμε εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα. Στην 48η επιλογή το ποσοστό επιτυχίας δεν είναι πολύ μεγάλο. Πάντως παίζει σκληρά. Είναι καλός αθλητής. Χρειάζεται να βελτιώσει το σουτ του. Τον παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν και βελτιώθηκε δραμματικά στην διάρκεια του φετινού χρόνου. Τον βλέπουμε σαν κάποιον που θα δουλέψει και θα βελτιωθεί”.

Στο άρθρο ο Παπανικολάου χαρακτηρίζεται κατώτερος του μετρίου σουτέρ, αλλά καλός στην άμυνα και στις διεισδύσεις. Μόλις ακούστηκε τ’ όνομά του από τον αναπληρωτή κομισάριο του ΝΒΑ, Adam Silver, οι φίλαθλοι των Knicks ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.

Να υπενθιμίσουμε πως οι Knicks απέκτησαν τον περασμένο Δεκέμβριο τα δικαιώματα του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος είχε επιλεχθεί στο Νο. 58 του ντραφτ του 2007 από τους Spurs. Στη συνέχεια τα δικαιώματά του πήγαν διαδοχικά σε Raptors και Mavericks, για να καταλήξουν προ εξαμήνου στους Knicks. Η ομάδα της Νέας Υόρκης έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά προηγούνται οι προτεραιότητες των προαναφερόμενων free agents. Οπερ σημαίνει ότι δεν πρόκειται ν’ ασχοληθούν με τον Πρίντεζη πριν τις 10 Ιουλίο και δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν περισσότερο από 1.000.000 δολάρια (μικτά) για μονοετές συμβόλαιο.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
8ος ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
8ος ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ