2023-03-01 06:17:56
Φωτογραφία για Τέμπη: Συνταρακτικά πλάνα μέσα από τα βαγόνια μετά την σιδηροδρομική τραγωδία και φωτογραφίες που δείχνουν το εύρος της καταστροφής
Συνταρακτικά πλάνα μέσα από τα βαγόνια του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. 

Επιπρόσθετα, το Associated Press δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν το εύρος της καταστροφής μετά την τραγωδία.

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της Hellenic Train

Για μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών, μίας εμπορικής και μίας επιβατικής κάνει λόγο η Hellenic Train στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες», αναφέρει η Hellenic Train.


Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες.

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ