2012-06-30 00:38:02
Φωτογραφία για 13 νεκροί και 23 τραυματίες στο Πακιστάν
Δεκατρείς νεκρούς και 23 τραυματίες προκάλεσε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε... χθες εναντίον λεωφορείου στο Πακιστάν, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το λεωφορείο, το οποίο επέστρεφε από το Ιράν, δέχθηκε επίθεση στα προάστια της πόλης Κουέτα, πρωτεύουσας του Μπαλουτσιστάν, από την ένοπλη οργάνωση Λασκάρ-ε-Τζάνγκβι, που πρόσκειται στους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 13 νεκρούς, ενώ άλλα 23 άτομα τραυματίσθηκαν στην επίθεση», τόνισε ο τοπικός υπεύθυνος της αστυνομίας Αμανουλάχ Κακάρ. Μετά την επίθεση, η αστυνομία πραγματοποίησε σειρά επιδρομών, συλλαμβάνοντας 24 υπόπτους, οι οποίοι ανακρίνονται.

Οι αγορές της Κουέτα παρέμειναν κλειστές σήμερα έπειτα από κάλεσμα των θρησκευτικών αρχών, ώστε να τηρηθεί πένθος για τα θύματα της επίθεσης

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν συνορεύει στο Αφγανιστάν και στο έδαφος της – το οποίο είναι πλούσιο σε υδρογονάνθρακες – δρουν πολλές αντικαθεστωτικές, αυτονομιστικές, ισλαμιστικές και εγκληματικές ομάδες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ἰσταμπουλιάδες
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ἰσταμπουλιάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ