2023-03-08 08:29:27
Φωτογραφία για Σύγχρονες κουζίνες ιδιαίτερης αισθητικής διαμορφωμένες με παλιά έπιπλα
Η ανάμειξη μοντέρνων και αντικέ - vintage στοιχείων είναι μια δημοφιλής τάση στην σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και οι κουζίνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ενσωμάτωση αντικέ επίπλων σε μοντέρνες κουζίνες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα, προσωπικότητα,  υφές και "ζεστασιά" στον χώρο.

Η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που τα μεμονωμένα παλιά κομμάτια να συμπληρώνουν τον υπόλοιπο ενιαίο σχεδιασμό μιας σύγχρονης κουζίνας, έτσι που να ξεχωρίζουν και να αναδεικνύονται αλλά και χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα έντονες αισθητικές αντιθέσεις. 

Για παράδειγμα σε μια minimal μοντέρνα κουζίνα με καθαρές γραμμές και ουδέτερα χρώματα, ένα περίτεχνο αντικέ έπιπλο με έντονα σκαλίσματα κλπ δεν είναι η πιο ενδεδειμένη επιλογή και στην θέση του μπορούν να προτιμηθούν πιο λιτής αισθητικής κομμάτια όπως μια παλιά ξύλινη πιατοθήκη.

Αντίθετα στα υλικά οι μείξεις μπορούν να είναι περισσότερο τολμηρές αφού κάθε είδους ξύλινα κομμάτια, λουστραρισμένα έπιπλα κλπ θαυμάσια μπορούν να ενσωματωθούν ακόμη και σε κουζίνες που κυριαρχούν οι inox επιφάνειες. 


Οι αντικέ βιτρίνες, που μπορούν και να δημιουργηθούν από κομμάτια vintage  σύνθετων - σκρίνιων είναι από τα πιο εντυπωσιακά έπιπλα που εύκολα βρίσκουν την θέση τους σαν απολύτως λειτουργικά ντουλάπια τοίχου σε μια σύγχρονη κουζίνα.  

Παρόμοιας μορφής ντουλάπια, παλιές  εταζέρες κλπ επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον χώρο μιας σύγχρονης κουζίνας, είτε στην αυθεντική φυσική τους όψη είτε και αν πριν βαφτούν - παλαιωθούν, σε όποια απόχρωση ταιριάζει στον χώρο.   

Η χρήση παλιών ακόμη και ελαφρά φθαρμένων επίπλων  μεγάλου όγκου πχ μπουφέδες, σύνθετα με μεγάλους χώρους αποθήκευσης κλπ μπορούν να αποτελέσουν την βάση πάνω στην οποία θα προσαρμοστεί νιπτήρας ή/και πάγκος εργασίας, δημιουργώντας ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό vintage στοιχείο  ταιριαστό όχι μόνο σε ρουστίκ - παραδοσιακές αλλά και κουζίνες πιο σύγχρονου στυλ.

Οι επιλογές αυτές είναι επίσης ιδανικές και για μικρές κουζίνες σε ενοικιαζόμενα καταλύμματα, όπου με ένα τέτοιο πολυλειτουργικό έπιπλο μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και ο συνολικός χώρος μιας κουζίνας με τα στοιχειώδη απαραίτητα. 

Οι retro ασύμμετρου σχήματος πιατοθήκες, με  ή χωρίς τζάμια, ανήκουν στα πιο δημοφιλή vintage στοιχεία που μπορεί να περιλαμβάνει μια μοντέρνας αισθητικής κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα λειτουργικές. 

Παλιά συρτάρια τυπογραφείου ενσωματωμένα  σε έπιπλο ειδικής κατασκευής, για χρήση ως νησίδα σε μια απολύτως μοντέρνα minimal κουζίνα.

Εξαιρετική αισθητική με το ξύλο να ζεσταίνει τον χώρο και τα συρτάρια να αποτελούν το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο.

Πολύ ιδιαίτερο στοιχείο, σε κουζίνες με ελεύθερο από ντουλάπια το επάνω μέρος τους, είναι και οι αυθεντικοί παλιοί καθρέφτες.

Αν χρειάζεται μπορούν και να βαφτούν - παλαιωθούν με μεταλλικά χρώματα και να δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή ατμόσφαιρα.  

Γενικά η μείξη στυλ και υλικών είναι μια διαχρονική τάση που μπορεί να βρει πάμπολες εφαρμογές και στον χώρο της κουζίνας και ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε κομμάτια που ίσως και να μην έχετε ποτέ σκεφτεί ότι μπορούν να ενσωματωθούν στην διακόσμηση του σπιτιού σας είναι μια βόλτα, από καιρό εις καιρό, σε όσα διαθέτουν τα καταστήματα και eshops με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα και αντικείμενα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ