2023-03-21 22:37:40
Φωτογραφία για Αυτοψία στον σταθμό που συνδέει την Ελλάδα με το εξωτερικό: Εγκατάλειψη και λεηλασία στις υποδομές του ΟΣΕ
Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης καταγράφονται στον σταθμό «Γέφυρα» λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας ο οποίος συνδέει τη χώρα μας με το εξωτερικό έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο της «μαφίας του χαλκού».

Η κάμερα του Open που βρέθηκε στο σημείο κατέγραψε αποκαλυπτικές εικόνες για την κατάσταση και τον τρόπο με τον οποίο ρημάζεται ο σταθμός. Οι δράστες χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία καταφέρουν και αφαιρούν τις βίδες από το καπάκι από χαλκό των συρμών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σταδιακή επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που διεκόπη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη θα βρει επίσης τον σταθμό «Γέφυρα» χωρίς φωτεινούς σηματοδότες. Ο συγκεκριμένος σταθμός δεν θυμίζει σε τίποτα σύγχρονο σιδηρόδρομο.

Την ίδια ώρα, ζήτημα ασφάλειας θέτουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά την ισόπεδη διάβαση στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το ακατάλληλο κτίσμα στο οποίο βρίσκεται ο φύλακας.

Σημειώνεται ότι οι τοπικές Αρχές ζήτησαν με επιστολή τους τον περασμένο Αύγουστο από ΓΕΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ την άμεση παρέμβαση για την αναβάθμιση του σταθμού.

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ