2023-04-10 17:37:33
Φωτογραφία για Η Ισπανία προσφέρει δωρεάν διαδρομές με τρένο για το υπόλοιπο του 2023
Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ισπανία; Αν ναι, είστε τυχεροί, γιατί πρόκειται να εξοικονομήσετε έναν τόνο χρημάτων από μέρος σε μέρος.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ισπανική κυβέρνηση έκανε ελεύθερο ένα μεγάλο ποσοστό των δρομολογίων με τρένο στη χώρα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του πληθωρισμού. Ενώ η πρωτοβουλία έπρεπε αρχικά να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023, το The Points Guy αναφέρει ότι η υπουργός Οικονομικών του έθνους, María Jesús Montero, την έχει παρατείνει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

«Θα μετατρέψουμε αυτή την πολιτική σε διαρθρωτική και θα δούμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της δημόσιας συγκοινωνίας για τη μείωση του CO2», είπε ο Montero σε δήλωση. «Είναι μια πολιτική προτεραιότητας τα επόμενα χρόνια».

Για να αποκτήσετε τα δωρεάν εισιτήρια τρένου, θα πρέπει να καταβάλετε μια μικρή προκαταβολή 10 ευρώ (περίπου 11 $) για τις υπηρεσίες προαστιακού και 20 ευρώ (περίπου 22 $) για τρένα μεσαίας απόστασης, τα οποία καλύπτουν αποστάσεις έως περίπου 186 μίλια. Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε την κατάθεσή σας πίσω εφόσον ολοκληρώσετε τουλάχιστον 16 ταξίδια με τρένο μέχρι το τέλος του έτους. Αν μη τι άλλο, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για να δείτε περισσότερα από τη χώρα!


Ως τουρίστας, μπορείτε να ταξιδέψετε μεταξύ πολλών μεγάλων πόλεων - όπως η Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, η Σεβίλλη και η Μαδρίτη - καθώς και πολλές μικρότερες πόλεις δωρεάν. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μεγάλες διαδρομές τρένων, όπως τα ταξίδια υψηλής ταχύτητας, δεν αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας, επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο για να φτάσετε από μέρος σε μέρος.

Η Ισπανία δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έχει παίξει με τη μείωση του κόστους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πέρυσι, η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, Deutsche Bahn , ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εισιτηρίων με 9 ευρώ το μήνα που ίσχυε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, η πρωτοβουλία « Klimaticket » της Αυστρίας πρόσφερε στους ντόπιους ετήσιες κάρτες δημόσιας συγκοινωνίας με τιμή 1.095 € (που ισοδυναμεί με περίπου 1.198 $) ή 21 € (περίπου 22,99 $) την εβδομάδα.

apartmenttherapy.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ