2023-04-12 08:30:03
Φωτογραφία για Τρόποι για να καλύψετε πλήρως με ύφασμα κάθε τύπου τραπέζια
Λειτουργικά η λύση κάλυψης μικρών ή μεγαλύτερων τραπεζιών με ύφασμα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε χωρίς κανένα πρόβλημα παλιά, φθαρμένα ή πολύ οικονομικά αλλά μειωμένης αισθητικής έπιπλα, αφού κανένα σημείο του τραπεζιού δεν θα διακρίνεται.

Διακοσμητικά είναι μια επιλογή που ανάλογα με το ύφασμα και το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορεί πραγματικά να προσθέσει μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο.

Ο πιο πρακτικός τρόπος ώστε το ύφασμα να διατηρείται καθαρό χωρίς να απαιτεί συχνά πλυσίματα είναι η τοποθέτηση τζαμιού στην κεντρική επιφάνεια ενός τραπεζιού καλυμμένου με ύφασμα. 

Ο πιο απλός τρόπος. Να αντικαταστήσετε το κλασσικό τραπεζομάντηλο από ένα πολύ μακρύ και φτιαγμένο από χοντρό ύφασμα επίπλωσης, μονόχρωμο ή εμπριμέ. 

Στο κάτω μέρος του μπορεί να προστεθεί μια έτοιμη τρέσα, κρόσσια κλπ. που θα βρείτε έτοιμα με το μέτρο σε καταστήματα με είδη ραπτικής. 



Όχι σαν τραπεζομάντηλο αλλά σαν ...κάλυμμα.

Εξαιρετικά ιδιαίτερος και κομψός τρόπος για να καλύψετε στρογγυλά τραπέζια δημιουργώντας επί της ουσίας ένα "κάλυμμα" που θα αποτελείται από επιμέρους κομμάτια, ανοιχτά ελαφρά στο κάτω μέρος τους, ή ραμμένα σαν κουφόπιετα.  Μια ταιριαστή τρέσα περιμετρικά στο κάθε κομμάτι υφάσματος θα δώσει στο τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη. 



Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να καλυφθούν και παραλληλόγραμμα τραπέζια κάθε είδους, με την πιέτα στις γωνίες ή και ανά σημείο κάθε πλευράς. 



Πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά, υφασμάτινες φάσες ή κορδέλες κλπ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τέτοιου τύπου "κάλυμμα" τραπεζιού σε όποια σημεία θέλετε. 



Η έντονη παρουσία υφασμάτινων στοιχείων σε έναν χώρο είναι, γενικά, μια επιλογή ταιριαστή περισσότερο με κλασσικές διακοσμήσεις, όμως το στυλ ενός τέτοιου τραπεζιού μπορείτε να το καθορίσετε τόσο με το είδος-σχέδιο του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε όσο και με τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα το πλαισιώσετε. 



Το χοντρό λινό και η λεπτή λινάτσα είναι δύο επιλογές κατάλληλες για κάθε στυλ διακόσμησης ακόμη και για χώρους διακοσμημένους σε πιο σύγχρονο στυλ. 



Εκτός από κανονικά τραπέζια και με κάθε είδους "κάλυμμα" που σας εξυπηρετεί ανά περίπτωση μπορείτε να καλύψετε και μικρά-χαμηλά έπιπλα-ραφιέρες, δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον κλειστό αποθηκευτικό χώρο για κάθε χρήση. 



Η επιλογή να καλύψετε ένα μικρό ή μεγαλύτερο τραπέζι με ύφασμα μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί  σε κάθε χώρο π.χ ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα. 



Ένα κομοδίνο τέτοιας μορφής μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο, ειδικά σε μικρούς χώρους, και να δημιουργηθεί ακόμη και από ένα πολύ οικονομικό πλαστικό τραπέζι και ένα ...ριχτάρι. 



Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί ασφαλώς να σεταριστεί με άλλα υφασμάτινα στοιχεία του χώρου π.χ μαξιλάρια, κουρτίνες κλπ. 



Όσο πιο χοντρό το ύφασμα που θα χρησιμοποιηθεί, τόσο καλύτερα θα "στέκεται" το κάλυμμα του επίπλου.



Ο ίδιος τρόπος κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τραπέζια φαγητού, στα οποία επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τζάμι στην κεντρική επιφάνεια ή ένα δεύτερο ταιριαστό και από πιο λεπτό ύφασμα τραπεζομάντηλο. 

Είναι ένας απλός τρόπος δημιουργίας μιας καλαίσθητης τραπεζαρίας ακόμη και από πολύ οικονομικά και μειωμένης αισθητικής τραπέζια πχ από πλαστικό, αρκεί να πλαισιωθούν με όμορφες και ταιριαστές με το σύνολο του χώρου καρέκλες.



Κάθε φθαρμένο ή πολύ οικονομικό τραπέζι-γραφείο, ακόμη και ένας απλός πάγκος εργασίας, μπορούν να αποκτήσουν εντελώς διαφορετική όψη αν τα καλύψετε εξ΄ολοκλήρου με ύφασμα, αρκεί αυτό χρωματικά να είναι το κατάλληλο για τον χώρο. 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ