2023-04-14 09:59:49
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί για τους εμπρησμούς των κάδων στο Αγρίνιο



Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών ανηλίκων, δύο 17χρονων και ενός 15χρονου καθώς και ενός ακόμη, 18 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης......



Πρόκειται για τους νεαρούς οι οποίοι και φέρονται να προέβησαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης σε σωρεία εμπρησμών κάδων στο Αγρίνιο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στις αρχές και στην πόλη.



Σε έρευνες στις οικίες τους εντοπίστηκε σειρά ευρημάτων, μεταξύ άλλων κροτίδες, κινητά τηλέφωνα κ.α. ενώ σε βάρος τους έχει κατά περίπτωση σχηματιστεί δικογραφία για εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.



Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας εκ των 17χρονων ήταν ο υπαίτιος για τον εμπρησμό κάδου απορριμμάτων στις 6 Απριλίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σχηματίστηκαν δικογραφίες για αμέλεια εποπτείας ανηλίκων σε βάρος των γονέων τους.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:



«Συνελήφθησαν, άμεσα χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί, (οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 17, 17 και 15 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, του εμπρησμού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων & συσκευή εκτόξευση – κατοχή.



Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, χθες (13-4-2023) τα ξημερώματα, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, στην πόλη του Αγρινίου, κινούμενοι είτε πεζοί είτε με τη χρήση μοτοποδηλάτου, προέβησαν σε εμπρησμό τριάντα έξι κάδων απορριμμάτων, προκαλώντας στο σύνολο τους φθορές, ενώ μεγάλος αριθμός των κάδων κάηκε ολοσχερώς.



Για τη διερεύνηση του περιστατικού, πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενδελεχείς έρευνες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των κατηγορούμενων και τη σύλληψη τους, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ένας 17χρονος την 6-4-2023 είχε προβεί σε εμπρησμό ενός ακόμα κάδου απορριμμάτων.



Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των κατηγορούμενων βρήκαν και κατέσχεσαν μια κροτίδα, τρεις αναπτήρες, ένα μοτοποδήλατο, δυο κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου».

agriniopress

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ