2023-04-30 09:46:43
Φωτογραφία για Οι Δημότες απαιτούμε  ενημέρωση .Τι ακριβώς συμβαίνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς  παραθαλάσσιας έκτασης ,913 περίπου στρεμμάτων , ιδιαίτερου κάλους και μεγάλης οικονομικής αξίας, στις περιοχές Ποταμάκι και Λούτσες του Δ.Δ Πογωνιάς του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας;  Κλήθηκε στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του

                       



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

                              Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας

> ...



Γράφει ο:  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

                      Μαθηματικός                                                                        30-04-2023

                                          Αγαπητοί  Αναγνώστες 

Σήμερα   σας ενημερώνουμε  για ένα πολύ σοβαρό. Ομολογώ το θέμα δεν το γνωρίζω. Φυσικά βρίσκομαι στη διαδικασία διερεύνησης του θέματος. 

 Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η μη κλήση ( όπως προκύπτει από τη παρακάτω απόφαση)  του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς.  Αν κλήθηκε και δεν παρέστη   θα το μάθω και θα σας ενημερώσω.  Αν κλήθηκε και παρέστη  θα ήθελα να μάθω τη δική του γνώμη. 

Παρακαλώ διαβάστε τη παρακάτω απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, η οποία είναι αναρτημένη στη διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΚΔΦΩ6Ζ-Ζ2Ο. 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 2ης/2023 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας 

Αριθμός Απόφασης 18/2023 

ΘΕΜΑ: Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς Δημοτικής έκτασης στις περιοχές Ποταμάκι και Λούτσες του Δ.Δ. Πογωνιάς του Δήμου Παλαίρου Ν.Αιτωλ/νίας. 

Στη Βόνιτσα, σήμερα την 23 η Ιανουαρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε τακτική Δημόσια συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ύστερα από την με αρίθ.πρωτ. 1053/23-1-2023 πρόσκληση του Προέδρου η οποία επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε μέλος χωριστά, , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 75, του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018 . 

Στην παρούσα Συνεδρίαση διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών συμμετείχαν τα παρακάτω έξι (6) μέλη,(4τακτικά και 2 αναπληρωματικά ). 

ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Πρόεδρος 2. ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Αντιπρόεδρος) 3. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ 4. ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5. ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(Αναπληρώνει τον κ.Πέρλη Απόστολο) 6. ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (Αναπληρώνει τον κ Μασούρα Δημήτριο) 

ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2. ΠΕΡΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 3. ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν. 

Στη παρούσα διαδικασία νόμιμα προσκλήθηκαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βόνιτσας, Παλαίρου , Μοναστηρακίου σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 75 Ν.3852/10 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18,οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στη Συνεδρίαση αν και νόμιμα προσκλήθηκαν. Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών ήταν η Υπάλληλος του Δήμου Ασπασία Αργυρού



Ο Πρόεδρος πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ζητεί να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης, βάσει του άρθρου 75 παρ. 3 του Ν3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 του Ν.4555/2018 και ισχύει, ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ το θέμα του ορισμού πληρεξουσίου Δικηγόρου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς Δημοτικής έκτασης στις περιοχές Ποταμάκι και Λούτσες του Δ.Δ. Πογωνιάς του Δήμου Παλαίρου Ν.Αιτωλ/νίας. 

Η Οικονομική Επιτροπή δέχεται το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ του θέματος και 

ομόφωνα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ την συζήτησή του.

 Στη συνέχεια εισερχόμενος στο θέμα ρώτησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αν για κάποιον από αυτούς συντρέχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 11.του Ν.4555/2018 προκειμένου να απέχουν από την συζήτηση του θέματος. Ουδείς δήλωσε ότι έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο.

 Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα είπε ότι πρέπει να προβούμε στην κατ εξαίρεση (δυνάμει της παρ. ιδ) του άρθρου 72 του Ν.3852/2010)ανάθεση του εξώδικου και του δικαστικού χειρισμού της υπόθεσης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς Δημοτικής έκτασης στις περιοχές Ποταμάκι και Λούτσες στους καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Γ . Μεντή και Γ. Γεωργιάδη εξαιτίας της εξειδικευμένης τους εμπειρίας τους στο εμπράγματο Δίκαιο( και μάλιστα προ της ισχύος του Αστικού Κώδικα ,δηλαδή ήδη από τον 19ο αιώνα) και της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η υπόθεση αυτή για τα συμφέροντα του Δήμου, δεδομένου ότι πρόκειται για την παραθαλάσσια έκταση 913 περίπου στρεμμάτων ιδιαίτερου κάλους και μεγάλης οικονομικής αξίας.

 Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη της το άρθρο 72 του Ν. 3852/10 περί αρμοδιοτήτων Ο.Ε. και την από 20/1/2023 εισήγησης του έμμισθου δικηγόρου του Δήμου κ. Βασίλειου Κοντομίχη 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ –

Ορίζει κατ εξαίρεση τους καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών και Δικηγόρους Αθηνών, κ. Γ .Μεντή και Γ. Γεωργιάδη, ως πληρεξούσιους δικηγόρους του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας για τον εξώδικο και τον δικαστικό χειρισμό του συνόλου της υπόθεσης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δημοτικής έκτασης στις περιοχές Ποταμάκι και Λούτσες του Δ.Δ. Πωγωνιάς του Δήμου Παλαίρου Ν.Αιτωλ/νίας. 

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 18/2023 Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως: 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

ΤΑ ΜΕΛΗ

Βίτσας Δημήτριος 2.Τσακάλης Κωνσταντίνος 3.Καλαντζής Ανδρέα 4. Τσακάλης  Κώστας 5. Κασόλας Αθανάσιος. 5.Μυλωνίδης Ευθύμιος

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 

Του με αριθμ. 2/ 23 -1-2023 πρακτικού της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας 

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας 

α/α ο Αντιδήμαρχος

                                   

                                   Αγαπητοί  Συνδημότες 

Θεωρώ ότι ουδείς αμφιβάλλει ότι το θέμα είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΌ. 

Ουδείς αμφιβάλλει ότι όφειλε η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει τους Δημότες για το θέμα.  Γιατί δεν το έπραξε; 

Οι Δημότες απαιτούμε  ενημέρωση.  

Ο  Δήμαρχος κ Αποστολάκης , οι Αντιδήμαρχοι κ Βίτσας και Τσακάλης έχουνε το λόγο.   Πως θα διαχειριστούνε το θέμα κυρίως πολιτικά;

ΌΛΟΙ οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τη θέση έχουνε για το θέμα;



                                                                     ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

1)Με πρωτοβουλία των τριών επικεφαλείς  των Δημοτικών Παρατάξεων  κ Κασόλα, κ Μασούρα ,κ Μωραΐτη κάνοντας χρήση του σχετικού άρθρου του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων  να τεθεί το θέμα σε συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.  

2) Με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Πογωνιάς μετά τις Εθνικές Εκλογές  να πραγματοποιηθεί στη Πογωνιά  Λαϊκή Συνέλευση για το θέμα. 



                                         Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ