2023-06-12 09:10:09
Φωτογραφία για Internet: Αποζημιώσεις για συχνές βλάβες ή μικρότερες ταχύτητες -Τι αλλάζει



Δημήτρης Κασιμάτης

«Mεγαλύτερη διαφάνεια στις ταχύτητες Διαδικτύου (internet)». Αυτό θα προβλέπει ο νέος κανονισμός που θα φέρει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε λίγους μήνες.....

Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ θα υποχρεώνει τους παρόχους να δίνουν αποζημιώσεις ανεξαρτήτως τύπου δικτύου (σταθερό ή κινητό) στους καταναλωτές  όταν υπάρχει αστοχία σύνδεσης  ή και να επανορθώνουν.



Μερικές από αυτές τις επανορθώσεις μπορεί να είναι μεταξύ άλλων κάποια έκπτωση στον λογαριασμό, να διακόπτεται το συμβόλαιο χωρίς χρέωση, να γίνεται  επιστροφή τμήματος ή συνόλου του παγίου ή συνδυασμός αυτών.

Σε περίπτωση βλάβης  γραμμής ή  μειωμένης  απόδοσης, η αποζημίωση του καταναλωτή θα πρέπει να αφορά τουλάχιστον το διάστημα που υπήρξε το πρόβλημα.



Εάν η διάρκεια μιας προβληματικής σύνδεσης  υπερβαίνει τις 30 ημέρες, τότε ο καταναλωτής θα μπορεί να διακόψει τη σύνδεση αζημίως για τον ίδιο (με εξαίρεση τις υποχρεώσεις του για την απόκτηση επιδότησης εξοπλισμού).

Ωστόσο,  τις τελικές αποφάσεις  θα τις λάβει η ΕΕΤΤ  μετά τις 10 Ιουλίου του 2023 μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης για τον νέο κανονισμό.



Αξιοσημείωτο είναι επίσης  πως στον νέο κανονισμό ανοικτού δικτύου θα συμπεριληφθούν οι υπηρεσίες μηδενικής χρέωσης  (zero rating). Δηλαδή με αυτές τις υπηρεσίες ο πάροχος δεν θα μπορεί να χρεώσει κίνηση δεδομένων!

aftodioikisi

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ