2023-06-12 17:16:11
Φωτογραφία για Κάλεσμα για τις εκλογές σε πρώην συντρόφους/ες μας   στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο.  Στρατούλης Δημήτρης -  Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Β΄ Πειραιά και στην Α΄ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Μάχη ιδιαίτερης σημασίας, για την αποτροπή της παντοδυναμίας της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη και την παρουσία της Αριστεράς, στο γεμάτο προκλήσεις μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό.

Η Αριστερά στη χώρα μας και στην Ευρώπη, μετά τις μεγάλες ανατροπές του τέλους της δεκαετίας του ογδόντα και τις νέες αρνητικές ισορροπίες που προέκυψαν από αυτές, έδωσε σκληρές και άνισες μάχες, για την ύπαρξή της, την ανασυγκρότηση της, την αναγέννησή της μέσα από τα πολύχρωμα κοινωνικά κινήματα, το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Κατάφερε να αποτρέψει το τέλος της Ιστορίας που προφήτευαν οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι προφεσόρες της μιας και μοναδικής ιδεολογίας, να ξαναδώσει πνοή στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα, να επεξεργαστεί και να προβάλλει πειστικά την εναλλακτική της πρόταση.


Με τους αγώνες αυτού του ευρύτερου ιδεολογικοπολιτικού ρεύματος και προφανώς με τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό του, γιγαντώθηκε και πάλι η αμφισβήτηση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Στα φτερά αυτού του ρεύματος υψώθηκε και ήρθε στην εξουσία ο προμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη των πραγμάτων από το καλοκαίρι του 2015 και μετά απογοήτευσε πολλούς και πολλές, ανεξαρτήτως της στάσης που κράτησε ο καθένας και η καθεμία μας τα τελευταία χρόνια. Το είδαμε να εκφράζεται και στο εκλογικό αποτέλεσμα στις 21 Μάη. Κανένας και καμιά μας δεν φανταζόταν αυτήν την οδυνηρή εξέλιξη, όταν ξεκινούσε το μεγάλο και όμορφο πολιτικό ταξίδι της ριζοσπαστικής, κινηματικής, πλουραλιστικής Αριστεράς.

Εμείς, που ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή, πάντα για την ανιδιοτελή συλλογική προσπάθεια, που μόνιμο μέλημά μας ήταν και είναι η παρουσία, η χρησιμότητα και η ενδυνάμωση αυτής της Αριστεράς προς όφελος των αδύναμων και ειδικά της νεολαίας, κρατώντας αυτοκριτική στάση για τα όποια λάθη μας, απευθύνουμε σήμερα κάλεσμα σε όλους εσάς, τους φίλους και συντρόφους μας, που περπατήσαμε μαζί, που μπορεί κάποια στιγμή στη δίνη καταστάσεων και διλλημάτων να χώρισαν οι δρόμοι μας, να μην αδιαφορήσετε στις εκλογές στις 25 Ιούνη για τη μάχη που δίνει το ιδεολογικό μας ρεύμα της ανυπότακτης αριστεράς. Για να μπει στη Βουλή το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, που είναι το εκλογικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουμε ως ΛΑΕ Α.Α., μαζί με το ΜΕΡΑ25 και με άλλες δυνάμεις και ανένταχτους της Αριστεράς.

Με σεβασμό στις επιλογές σας στις εκλογές στις 21 Μάη, σας καλούμε ΤΩΡΑ, στις εκλογές στις 25 Ιούνη, να συμβάλλετε με κάθε τρόπο – προφανώς και κριτικά - έτσι ώστε η Ριζοσπαστική, η κινηματική, η ασυμβίβαστη Αριστερά να παραμείνει πολιτικά ζωντανή. Να ακούγεται η φωνή της στη Βουλή, σήμερα μέσω του "ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη" και αύριο ακόμα πιο δυνατά, μέσα από την ανασυγκρότηση, ενότητα και αναγέννησή της, μέσω ενός ευρύτερου μετωπικού πολιτικού φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Με αυτό τον τρόπο φράζουμε το δρόμο στην παντοδυναμία του Μητσοτάκη, αποτρέπουμε τη μετατροπή του γκρίζου πολιτικού σκηνικού, που προέκυψε μετά τις εκλογές στις 21 Μάη, σε κατάμαυρο, δίνουμε δύναμη στη δική μας Αριστερά! Κρατάμε ζωντανή μία χαραμάδα ελπίδας για την ανατροπή και την αλλαγή με ορίζοντα το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Είναι στο χέρι σας!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ