2023-06-15 20:19:41
Φωτογραφία για Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2023 και με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών,.... η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου και με την ενεργό στήριξη της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο), πραγματοποίησε σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών δημοτικών σχολείων της περιοχής του Αγρινίου.Παράλληλα διένειμε παιδαγωγικά βιβλία με περιβαλλοντικό περιεχόμενο ώστε να εμπλουτιστούν και οι σχολικές βιβλιοθήκες των αντίστοιχων εκπαιδευτικών μονάδων.

Οι παραπάνω δράσεις που έγιναν υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη, με τίτλο: «Πράσινες συνήθειες- Όλοι μαζί για το περιβάλλον», είχαν την καθολική αποδοχή μαθητών και εκπαιδευτών τους οποίους ο κ. Δημητρογιάννης ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.


Η διανομή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών βιβλίων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, ενώ το περιεχόμενο των βιβλίων ήταν ποικίλο. Παράλληλα, στις 18 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου στο Αγρίνιο (στον α’ όροφο του κτιρίου (πάνω από τα ΚΑΠΗ) στον Άγιο Δημήτριο που θα αφορά την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΔΕ και του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη που πραγματοποιούνται μέσα στον Ιούνιο.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΚΕ : ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΚΕ : ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ