2023-06-17 21:05:05
Φωτογραφία για 1η Συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών του έργου Down-to-Earth στην Πάτρα. Παρών ο Δήμος Ξηρομέρου με τον Δήμαρχο του Γιάννη Τριανταφυλλάκη.



πηγη facebook  Giannis Triantafillakis 



1η Συνάντηση των ενδιαφερόμενων μερών του έργου Down-to-Earth, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών ... Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών σε συνεργασία με το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας συμμετέχουν ως εταίροι στο έργο «Αντιμετώπιση των προκλήσεων μείωσης του πληθυσμού και βελτίωση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας στις αγροτικές περιοχές – (Down-to-Earth)» του Προγράμματος INTERREG EUROPE.

Το έργο έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό και την προώθηση λύσεων που θα είναι επωφελείς για όλους, στους τομείς της διαχείρισης, διατήρησης και ενίσχυσης του φυσικού κεφαλαίου, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος και ο αντίκτυπος των περιβαλλοντικών κινδύνων και να ενισχυθούν οι οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες για την διατήρηση και προσέλκυση κατοίκων στην ύπαιθρο χώρα.


Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα αναλάβει να υποστηρίξει το σχήμα υλοποίησης έργου και την διαδικασία συμμετοχικής διαβούλευσης με συνδεδεμένους εταίρους πολιτικής, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τοπικοί και περιφερειακοί φορείς που συνδέονται με τη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, εκπροσώπους από ερευνητικούς φορείς (Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Ιδρύματα) και από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο Δήμος Ξηρομέρου μέλος της ομάδας ενδιαφερομένων μερών (stakeholders) του έργου, η οποία αποτελείται από άτομα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την ανωτέρω θεματική περιοχή του έργου και μπορούν να συνεισφέρουν με τη γνώση και την εμπειρία τους στις προτάσεις που θα διαμορφωθούν , συμμετείχε ενεργά .

Επικεφαλής του έργου είναι ο Καθηγητής ,κος Παπαδάκης.



ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ