2023-06-18 16:57:09
Φωτογραφία για Τζώρτζης Ποφάντης: «Δεν ξέρω αν η ψυχαγωγική ζώνη 10.00-13.00 το Σαββατοκύριακο θα μας φέρει ποσοστά τηλεθέασης και έσοδα διαφημιστικά»

 O Τζώρτζης Ποφάντης, ο εδώ και πέντε χρόνια διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1, μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για τη «Μάγισσα», το νέο πρόγραμμα του καναλιού και τα σχέδια για τη νέα σεζόν!

Από τη Μαρία Ανδρέου

Να ξεκινήσουμε με το νέο μεγάλο στοίχημα, το σίριαλ «Μάγισσα»;

Δεν θα ξαναδούμε εύκολα ξανά κάτι τέτοιο στην τηλεόραση και είμαστε όλοι πολύ τυχεροί γι’ αυτό. Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι θα αφήσει το στίγμα του στη μικρή οθόνη! Θα δαπανήσουμε πολλά λεφτά για μια σειρά εξήντα και πάνω επεισοδίων που δεν είναι ούτε καν καθημερινή. Εχουμε μεγάλη αγωνία για τη «Μάγισσα», όταν υπάρχει και τόση προσφορά μυθοπλασίας πια στην ελληνική τηλεόραση. Με τη χρηματοδότηση μας δίνεται η ευκαιρία κάνουμε πολλά πράγματα και να επενδύσουμε στην ελληνική μυθοπλασία! Αυτό όμως είναι και δίκοπο μαχαίρι, γιατί γίνονται πολλές δουλειές, ανεβαίνουν οι τιμές, ανεβαίνουν τα κόστη, τρέχεις να κλείσεις καλούς συνεργάτες. Η «Μάγισσα» κοστίζει δυόμισι φορές πάνω από τις «Μέλισσες». Είναι όμως κάτι εντελώς διαφορετικό! Οι «Μέλισσες» ήταν τέσσερις φορές την εβδομάδα, η «Μάγισσα» θα είναι δύο φορές.

Τι σας ιντρίγκαρε στο σενάριο;

Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούργια κόνσεπτ και αυτό είναι και στο DNA του ΑΝΤ1! Η σειρά αυτή δεν προέκυψε τώρα. Οταν πήγα να συναντήσω τη Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη για την τρίτη σεζόν των «Αγριων μελισσών» -μιλάμε εδώ και τρία χρόνια-, λέγαμε για το φινάλε των «Μελισσών» και πώς θα είναι αυτό. Και αφού τελειώσαμε, τους ρωτάω «τι άλλα σενάρια έχετε στο μυαλό σας, ρε παιδιά;». Και μου λένε «έχουμε μια φοβερή σειρά που έχει ως κέντρο της τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, αυτή θα ήταν μια παραγωγή που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει σε συνεργασία με το εξωτερικό, και έχουμε και μια σειρά λίγο πριν από την Ελληνική Επανάσταση με μια μάγισσα». Διάβασα τις πρώτες δέκα σελίδες και είπα «πάμε». Για μένα είναι μια crime ιστορία που διαδραματίζεται λίγο πριν από την έναρξη του 1821.

Είναι η πιο ακριβή σας παραγωγή, το «βαρύ πυροβολικό»;

Αν το πάμε ανά λεπτό, ναι. Και τα μεγάλα σόου που κάναμε κόστιζαν τόσο, αλλά ήταν δίωρα. Οπότε, ναι, είναι η πιο ακριβή παραγωγή. Και, βέβαια, όταν αποφασίσαμε να πάμε με τη «Μάγισσα», ξέραμε ότι θα μειώσουμε από το υπόλοιπο μπάτζετ του προγράμματος. Καταλαβαίνει κανείς ότι για να τραβήξουμε το βλέμμα των τηλεθεατών για τη συγκεκριμένη σειρά πρέπει να γίνουν θυσίες και να γίνουμε και πιο ευρηματικοί με τον προϋπολογισμό του άλλου προγράμματος. Η σειρά θα είναι στην prime time ζώνη, θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα και ευχόμαστε να πάει και για δεύτερη σεζόν. Ωστόσο, μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μία σεζόν, κανείς δεν ξέρει.

Τι θα δούμε δηλαδή τη σεζόν 2023-2024;

Θα δούμε τις «Ψυχοκόρες», αλλά από το 2024. Είναι πείραμα και για τον ΑΝΤ1 plus να βγάλει μια σειρά διάρκειας, σαν τις «Ψυχοκόρες», και τι απήχηση θα έχει. Παίζουν ηθοποιοί όπως οι Ματσούκα, Ασλάνογλου, Παπασπηλιόπουλος, Κιμούλη, Αντωνόπουλος. Ο ΑΝΤ1 θα βγάλει και το «Παγιδευμένοι 2», τον δεύτερο κύκλο της σειράς, και μάλιστα χωρίς διακοπή. Επίσης θα δούμε τη σειρά «Ο πρώτος από εμάς», μια σειρά ανθρώπινη, που θέλω να αφήσει το στίγμα της. Πρόκειται για μια δραμεντί.  Επίσης θα έχουμε τη σειρά «Οι γυναίκες της φωτιάς», την οποία σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Είναι βασισμένη σε ένα φορμάτ γαλλικό. Ενα πολυκατάστημα πιάνει φωτιά και βλέπουμε πώς χαράζεται η ζωή κάποιων γυναικών ύστερα από αυτή τη φωτιά. Η κωμωδία είναι πολύ δύσκολη. Θέλουμε να την αγκαλιάσουμε, αλλά μας έρχονται σειρές με λίγα επεισόδια.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα πώς θα διαμορφωθεί;

Δεν ξέρω αν η ψυχαγωγική ζώνη 10.00-13.00 το Σαββατοκύριακο θα μας φέρει ποσοστά τηλεθέασης και έσοδα διαφημιστικά για να την ενεργοποιήσουμε. Καλύτερα να ρίξουμε τα λεφτά αυτά σε ακόμη μία σειρά δύο επεισοδίων στην prime time. Στο καθημερινό μας πρόγραμμα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου στη ζώνη 16.00-18.00 θα έχουμε τη Σοφία Αλιμπέρτη. Τότε λήγει ουσιαστικά και το συμβόλαιό της, άρα έχουμε την εκπομπή της γι’ αυτή τη ζώνη.

Επίσης σκεφτόμαστε από Φλεβάρη να ρίξουμε πάλι στη μάχη το «YFSF». Ιδανικά, δεν βλέπω καλύτερη παρουσιάστρια από τη Ζέτα Μακρυπούλια. Βέβαια, δεν ξέρω και τι θα κάνει η ίδια με το θέατρο. Το «Rouk Zouk» συνεχίζεται, καθώς και ο «Εκατομμυριούχος», το «5χ5» (αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε παρουσιαστή) και το «Τhe2night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Με τον Γιώργο Λιάγκα συζητάμε για τη διεύρυνση της ομάδας του, για να μπουν δύο έως τρία νέα πρόσωπα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Θέλουμε να τονώσουμε και το ψυχαγωγικό κομμάτι του «Πρωινού», και όχι μόνο το ενημερωτικό. Θεωρώ ότι ο ΑΝΤ1 φέτος άνοιξε τον δρόμο για ιστορίες ανθρώπινης αναζήτησης. Αυτό έγινε και με τη σειρά «Σέρρες» και με τη σειρά «Στα 4». Τις αδικήσαμε λίγο με το Μουντιάλ. Οι ανθρώπινες ιστορίες θα απασχολήσουν τον κόσμο. Ναι, σκεφτόμαστε για τις «Σέρρες 2», και ο Γιώργος Καπουτζίδης το σκέφτεται. Επίσης θα κάνουμε ακόμη έναν κύκλο των «Dragon’s Den» από τον Οκτώβριο αλλά και των «Προδοτών» με τον Μαρκουλάκη. Ψάχνουμε πάντα για καινούργια κόνσεπτ στον ΑΝΤ1 και θα σας εκπλήξουμε! Επίσης μιλάμε με τον Σάκη Τανιμανίδη, συζητάμε και για άλλα κόνσεπτ, ίσως και ταξιδιωτικά, διαφορετικά, από το 2024. Συνεχίζουμε με τους «Ράδιο αρβύλα» τόσο με το «Αρβύλα» όσο και με το «Βινύλιο».



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ