2023-06-19 18:08:43
Φωτογραφία για Ο Δήμος Αγρινίου απέσπασε στο Ζάππειο Μέγαρο   τιμητική διάκριση για  το σχεδιασμό της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Agrinio Smart Parking».
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του Smart Cities Expo & Conferences που έχει ως στόχο την ανάδειξη τεχνολογιών, υπηρεσιών και υποδομών οι οποίες βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών και προάγουν τη σύγχρονη διακυβέρνηση... Το Βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν, σε αίθουσα του Ζάππειου Μεγάρου, όλες οι καλές πρακτικές που υλοποιεί και εφαρμόζει ο Δήμος Αγρινίου.

«Οι καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αγρινίου επιβραβεύονται και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί σε δύσκολες περιόδους καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις. Το Αγρίνιο πρωταγωνίστησε σε μια εκδήλωση όπου χτυπούσε η καρδιά των έξυπνων πόλεων.

Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για το μετασχηματισμό του Δήμου μας σε μία σύγχρονη και βιώσιμη πόλη.

Στο πλαίσιο αυτού του οράματος ο Δήμος Αγρινίου έχει συντάξει την ψηφιακή στρατηγική του, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που έχουν άμεση ή έμμεση επίδραση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης και βελτιώνουν συνεχώς την καθημερινότητα των δημοτών του. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού , Οργάνωσης και Πληροφορικής που εργάζονται οραματικά γι’ αυτό το σχέδιο», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στο επίκεντρο της φετινής Έκθεσης ήταν οι ψηφιακές τεχνολογίες, η αξιοποίηση των εφαρμογών πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών σε πόλεις και Περιφέρειες. Περισσότεροι από 80 Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, 50 εταιρείες και φορείς έκαναν το Ζάππειο Μέγαρο επίκεντρο των Ψηφιακών Πόλεων της Ελλάδας.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, Υπηρεσιακό Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Μάκη Βορίδη, τ. υπουργό Εσωτερικών, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, τ. υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Δημήτρη Παπαστεργίου, Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων και τον Σταύρο Καφούνη, Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ.

Η Smart Cities Expo & Conferences πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών. Επίσης, με την υποστήριξης της Ένωσης Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Φορέων στους τομείς των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ