2012-03-14 20:56:56
Φωτογραφία για O Στέφανος Μάνος επιστρέφει στη ΝΔ...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Η συμφωνία έκλεισε πριν λίγες μέρες μεταξύ του προέδρου της Ν. ΠΟΛ. ΑΝ. και του επικεφαλής της Δράσης κι αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα η συνεργασία των δύο κομματικών φορέων. Ο κ. Μάνος δεν θα λάβει κάποια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (δεν υπάρχει εξάλλου περίσσιος χώρος, αφού οι δοτές βουλευτικές έδρες έχουν ήδη καπαρωθεί) και έτσι, δεν θα συνεχιστεί η παράδοση που τον θέλει να μεταπηδά σε κόμματα εξουσίας, μέσω της... Επικρατέστερης οδού. Αντ᾽ αυτού, λοιπόν, θα αξιοποιηθεί σε υπουργικό θώκο στη μετεκλογική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Δικαιωματικά, εξάλλου, θα έχει προβάδισμα σ᾽έναν συνασπισμό συνεργασίας, καθώς έχει μεθοδικά εργαστεί εδώ και καιρό γι᾽ αυτή τη στιγμή, τόσο με την αρθρογραφία του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και με τις κυβιστήσεις του από το ένα μετερίζι του δικομματισμού στο άλλο
. Ο κ. Μάνος αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πολιτικού χαμαιλεοντισμού και είναι αυτό το είδος που προβλέπεται να επικρατήσει στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Μικρή σημασία θα έχουν στο μέλλον οι σκληρές κριτικές του στον κ. Σαμαρά και ελάχιστοι θα τις θυμούνται. (Η τελευταία πρόταση δεν είναι προσωπική εκτίμηση, αλλά μια αποδεδειγμένη αρχή της πολιτικής ιστορίας, ένας καθεστωτικός κανόνας που συνεχώς επαληθεύεται, καθώς βασίζεται στην κοντή μνήμη της μάζας και στο κατώτατο επίπεδο πολιτικού κριτηρίου του... λαουτζίκου).

"Είναι γεγονός πάντως, ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε ιδιαίτερη σοβαρότητα όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τη χώρα κι έκανε αυτό που ήταν το πολιτικώς ορθόν", δήλωσε πριν λίγες μέρες ο κ. Μάνος σε διαδικτυακό τόπο, ενώ σχολίασε αρνητικά τις παλινωδίες του Γ. Καρατζαφέρη: "Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο κ. Καρατζαφέρης. Είναι φανερό ότι από ένα σημείο και μετά απεφάσισε πως δεν ήθελε να συμμετέχει στην κυβέρνηση και έφυγε. Πόσο πολύπλοκες σκέψεις έκανε πριν συμμετάσχει και πόσες άλλες για να αποχωρήσει δεν μπορώ να γνωρίζω. Πολλές φορές έχει αλλάξει τη στάση του σε πολλά ζητήματα. Εκ του πράγματος λοιπόν δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετάσουμε τη θέση του".

Με την προσάρτηση Μάνου, συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι η ΝΔ θα επιτύχει την πολυπόθητη αμφίπλευρη διεύρυνση της εκλογικής της επιρροής (μετά το ακροδεξιό άνοιγμα που επιτέλεσε με την προσχώρηση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη).

Πεδίο επιστημονικής έρευνας ευρύ, όμως, αποτελεί το αν θα καταφέρουν τελικώς να συνυπάρξουν λειτουργικά και εποικοδομητικά όλα τα ιδεολογικά ρεύματα της ευρύτερης Δεξιάς σ᾽ ένα κόμμα με εμφανές πρόβλημα ηγεσίας. Πολλοί πιστεύουν ότι η εξουσία ενώνει και ίσως έχουν δίκιο... Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ