2012-06-30 20:44:33
Φωτογραφία για Ρ.J. Watson: Άλλη μια βολική προβοκάτσια το περιστατικό με το τουρκικό αεροσκάφος;
Τα ιστορικά δεδομένα έχουν αποδείξει ότι είναι παλιά και δοκιμασμένη η συνταγήInfowars

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η κατάρριψη του τουρκικού F-4 Phantom από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που οδήγησε σε επικίνδυνο σημείο την κλιμάκωση των απειλών του ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, θυμίζει έντονα παλαιότερες περιπτώσεις στημένων επιχειρήσεων παραπλάνησης, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς και θεωρήθηκαν ως αποτελεσματικό όχημα προετοιμασίας ενός κατάλληλου σκηνικού για να δικαιολογηθεί ένας πόλεμος.

Παρά την αρχική υποβάθμιση του περιστατικού από την Τουρκία, την Πέμπτη αναπτύχθηκαν από το τουρκικό καθεστώς αντιαεροπορικοί πύραυλοι στα σύνορα με τη Συρία, ως απάντηση στην κατάρριψη του αεροσκάφους και παράλληλα συνεκλήθη έκτακτη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, για να εξεταστεί το θέμα και οι πιθανές επιπτώσεις του.


Αν και η Τουρκία υποστήριξε ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο, υπάρχουν βίντεο και αναφορές αυτόπτων μαρτύρων που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το Phantom βρισκόταν μέσα στο εναέριο χώρο της Συρίας και συνεπώς ήταν θεμιτός στόχος.

Ο χειρισμός των ανακοινώσεων και της ειδησεογραφίας γύρω από παρόμοια περιστατικά στα οποία ενεπλάκησαν κατά καιρούς ναυτικές ή αεροπορικές δυνάμεις, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα κατάλληλο πρόσχημα για το ξέσπασμα ενός πολέμου, είναι μια παλιά και δοκιμασμένη συνταγή.

* Ο Paul Joseph Watson είναι συντάκτης και αρθρογράφος του ιστολογίου Prison Planet και τακτικός συνεργάτης του Αlex Jones στο διαδικτυακό κανάλι Ιnfowars. Το τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο "Order Out Of Chaos" (''H τάξη μέσα από το χάος").
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ