2023-06-24 11:52:33
Φωτογραφία για Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Η θρησκευτική αγωγή πρέπει να συνδυάζεται με τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας

 

Στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 17 Ιουνίου, η ετήσια σύναξη των θεολόγων και δασκάλων της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, οι οποίοι διδάσκουν το μάθημα των θρησκευτικών σε σχολεία και σε κατηχητικά σχολεία στις κατά τόπους περιφέρειες της χώρας.

Τη σύναξη άνοιξε με την ομιλία του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του μαθήματος των θρησκευτικών και γενικότερα της θρησκευτικής αγωγής σχολεία, τονίζοντας ότι ο ρόλος των εκπαιδευτικών στο έργο αυτό είναι καθοριστικός.Ο Μητροπολίτης πρόσθεσε ότι τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μέσω της θρησκευτικής αγωγής, αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα ενός εκπαιδευτικού που διδάσκει θρησκευτικά, και όχι αν το παιδί βρίσκεται εκεί μόνο για να συμμετέχει σε τελετές και να διασκεδάζει. «Ένα παιδί που έχει μπει στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας θα συνεχίσει να διαβάζει και να μαθαίνει», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο συντονιστής του Κατηχητικού Συμβουλίου, π. Παύλος Μπόζοβιτς, ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς για την τακτική τήρηση αρχείων στο ημερολόγιο του κατηχητικού και εκπαιδευτικού έργου και παρουσίασε το υλικό της συνάντησης των θεολόγων και δασκάλων το οποίο περιείχε όλα τα στατιστικά στοιχεία και μια επισκόπηση στις εργασίες και δραστηριότητες των σχολείων τη φετινή σχολική χρονιά. Εν συνεχεία ακολούθησαν δύο εισηγήσεις επί των οποίων αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των ομιλητών.



orthodoxianewsagency
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ