2023-06-27 09:31:18
Φωτογραφία για Φαρμακεία: Ποιες είναι οι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση-Τι θα διεκδικήσει ο κλάδος ώστε να επιβιώσει το μέσο ελληνικό φαρμακείο



Ελλείψεις - ΦΥΚ - αμειβόμενες Υπηρεσίες Υγείας - κατάργηση rebate - αύξηση ΠΚ στα φάρμακα της κατηγορίας 50-100€ ΧΤ, στήριξη φαρμακείων ακριτικών περιοχών στην ατζέντα των φαρμακοποιών προς τη νέα Κυβέρνηση.



Τρία είναι τα φλέγοντα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την επόμενη 4ετία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το βασικότερο πρόβλημα που ζητάει επιτακτικά λύση και αφορά όλη την Ελλάδα είναι οι ελλείψεις φαρμάκων, ένα διαχρονικό ζήτημα που καθημερινά επιδεινώνεται, ταλαιπωρώντας ασθενείς και φαρμακοποιούς. Οι πιέσεις που ασκεί ο ΠΦΣ είναι να ελέγχονται καθημερινά όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας, να απαγορευτούν οι εξαγωγές σκευασμάτων αλλά και να καταγράφεται η αποθεματοποίησή τους στο χονδρεμπόριο.



Επίσης οι φαρμακοποιοί ζητούν να αξιοποιηθεί η διασπορά των φαρμακείων στη χώρα για την καθολική διανομή των ΦΥΚ, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση των ασθενών στα απαραίτητα φάρμακα.


 

 

 

Ένα ακόμα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του κλάδου είναι να θεσμοθετηθεί ένα πλέγμα αποζημιούμενων υπηρεσιών υγείας από τα φαρμακεία, κάτι που άτυπα παρέχεται από τους φαρμακοποιούς εδώ και χρόνια, χωρίς όμως να υπάρχει το αντίστοιχο αντίτιμο, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

 

Ανάμεσα στις διεκδικήσεις των φαρμακοποιών επίσης είναι η κατάργηση του μνημονιακού rebate, η οικονομική στήριξη των ακριτικών φαρμακείων αλλά και η αύξηση του ποσοστού κέρδους για τα σκευάσματα αξίας 50-100 ευρώ.

 

πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ