2023-06-29 13:40:03
Φωτογραφία για Έκτακτο: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μετά τη 13:00 στο Ζάππειο, όπου έκανε δηλώσεις.

«Το βράδυ των εκλογών είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει έναν ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε έναν επόμενο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο αλλά πιο ελπιδοφόρο. Μίλησα και για γενναίες αποφάσεις. Πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει με σεμνότητα να διαβάσει τις προκλήσεις της νέας εποχής», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν και εμένα πρώτο που υπήρξα επικεφαλής στον κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα στα 34 ένα μικρό κόμμα της αριστεράς και το μικρό ταξίδι ήταν επικίνδυνο αλλά συναρπαστικό. Ένα μικρό κόμμα έγινε το πρώτο ιστορικό κόμμα που κυβέρνησε. Σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες την κοινωνία καταρρακωμένη και την οικονομία χρεωκοπημένη.

Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω και σήμερα περήφανος για όσα πετύχαμε. Για την διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το δύσκολο ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και δύσκολες αποφάσεις και τραύματα και φθορά αλλά ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία.

Οι μάχες που κερδίσαμε αλλά και χάσαμε αποτελούν την αναντικατάστατη παρακαταθήκη για το νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε η ώρα να ανοίξουμε. Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου», τόνισε αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το σώμα έδωσε εντολή διπλή: να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει με  αξιώσεις την διακυβέρνηση του τόπου. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ αλλά και με τις δικές μας παθογένειες. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλους.

Αυτή είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό. Αυτή την πεποίθησή μου θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αντί να την υπηρετώ και με την πράξη μου.

Εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νεας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ορίζει το καταστατικό του και δεν θα είμαι υποψήφιος», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ