2023-07-04 23:01:33
Φωτογραφία για Προσοχή στον καφέ που αδυνατίζει. Περιέχει θανατηφόρα ουσία
Η Αρχή Ασφάλειας τροφίμων της Γερμανίας lebensmittelwarnung, ενημέρωσε τους καταναλωτές για τομ καφέ που διαφημίζεται και πωλείται μέσω διαδικτύου ως ιδανικός για απώλεια βάρους.

Πρόκειται για τα προϊόντα Coffee Slim Secret (ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 1η Ιουνίου 2024) και Detox Slim Secret ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 19 Σεπτεμβρίου 2025) που διακινούνται μέσω instagram και “πιθανώς και μέσω άλλων κοινωνικών δικτύων”.

Σύμφωνα με την lebensmittelwarnung τα προϊόντα περιέχουν το αδήλωτο κατασταλτικό της όρεξης sibutramine σε αυξημένες δόσεις. Τα προϊόντα (σακουλάκια καφέ και τσαγιού) φέρουν σήμανση ως αμιγώς φυτικής προέλευσης.

Το Sibutramine είναι ένα παράνομο και επιβλαβές φάρμακο. Προκαλεί σοβαρές παρενέργειες όπως αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής στους καρδιαγγειακούς ασθενείς, αυξημένη αρτηριακή πίεση, πονοκεφάλους και αϋπνία. Έχουν σημειωθεί και κάποιοι θάνατοι. Ο διανομέας διατάχθηκε να ανακαλέσει το προϊόν από τους καταναλωτές και να αναρτήσει προειδοποίηση στη σελίδα του στο Instagram.

Κατασκευαστής (διανομέας): Furkan Kabakyer, 73447 Oberkochen, Am Ahornrain 8 Μάρκετινγκ.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ