2023-07-06 21:52:37
Φωτογραφία για Η Bild αντικαθιστά τις θέσεις εργασίας συντακτών με τεχνητή νοημοσύνη

 



Η γερμανική Bild, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, σχεδιάζει να αντικαταστήσει μια σειρά από θέσεις εργασίας συντακτών με τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο ενός προγράμματος περικοπής κόστους ύψους 100 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε στο προσωπικό της μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η γερμανική εφημερίδα θα εισέλθει επίσης σε μια φάση γενικότερης αναδιοργάνωσης. Οι παραπάνω κινήσεις αναμένεται να έχουν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες απολύσεις προσωπικού.

Η εφημερίδα ”δυστυχώς θα αποχαιρετίσει συναδέλφους που έχουν καθήκοντα τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από τεχνητή νοημοσύνη ή/και από αυτοματοποιημένες διαδικασίες”, ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της, Axel Springer SE, ο μεγαλύτερος εκδότης μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη, σε e-mail που απέστειλε προς το προσωπικό.

Ανέφερε ότι οι ρόλοι των ”συντακτών, του προσωπικού παραγωγής εντύπων, των επιμελητών, των διορθωτών και των επιμελητών φωτογραφιών δεν θα υπάρχουν πλέον όπως σήμερα”, σύμφωνα με το email, το οποίο είδε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).



Το μήνυμα ακολουθεί την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, Ματίας Ντέπφνερ, τον Φεβρουάριο ότι ο εκδοτικός όμιλος θα γίνει ”μια αμιγώς ψηφιακή εταιρεία μέσων ενημέρωσης”. Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT μπορούν ”να κάνουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία καλύτερη από ό,τι ήταν ποτέ – ή να την αντικαταστήσουν”, δήλωσε.

O ίδιος προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύντομα καλύτερη στη ”συγκέντρωση πληροφοριών” από τους… ανθρώπινους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι μόνο οι εκδότες που δημιουργούν ”το καλύτερο πρωτότυπο περιεχόμενο” – όπως η ερευνητική δημοσιογραφία και τα πρωτογενή θέματα – θα επιβιώσουν.

Η Bild δεν γνωστοποίησε άμεσα κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Bild δήλωσε ότι θα επιδιώξει να αποφύγει τις αναγκαστικές απολύσεις, όπου είναι δυνατόν, αλλά επιδιώκει να μειώσει τη μισθοδοσία των συντακτών κατά ”τριψήφιο αριθμό”, ή περίπου 200 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τη FAZ, ενώ η εφημερίδα πρόκειται επίσης να μειώσει τον αριθμό των περιφερειακών εκδόσεων που εκτυπώνει από 18 σε 12.

Το e-mail φέρει την υπογραφή τεσσάρων κορυφαίων στελεχών της εφημερίδας, συμπεριλαμβανομένων των αρχισυντακτών Μάριον Χορν και Ρόμπερτ Σνάιντερ , αναφέρει η FAZ. Παρόμοια μέτρα είναι πιθανόν να τεθούν σε ισχύ και στη ναυαρχίδα του ομίλου Springer, την εφημερίδα Die Welt, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο Ντέπφνερ είχε ήδη προβεί σε ριζικές αλλαγές προσωπικού στην ταμπλόιντ, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν από 4,5 εκατ. πριν από 20 χρόνια σε μόλις πάνω από 1 εκατ. πέρυσι, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τις απογοητευτικές οικονομικές επιδόσεις και να ανακάμψει από μια σειρά σκανδάλων.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ