2023-07-11 17:33:15
Φωτογραφία για «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» - Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία για ωφελούμενους ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ 2018-2019.....

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ανέφερε σε δήλωση της: «Έναν από τους πιο μεγαλοπρεπείς λατρευτικούς τόπους της αρχαιότητας, την πανέμορφη και ιερή Αρχαία Ολυμπία, σύμβολο του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και της Ειρήνης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ. Μέσα από μια ιστορική αναδρομή, ένα “Ταξίδι στην Αρχαιότητα”, εικόνες και μνημεία από το παρελθόν, ζωντάνεψαν στα μάτια όλων, αφήνοντας έτσι αναμνήσεις αξέχαστες και χαραγμένες σε όλους τους επισκέπτες».

 Η εκπαιδευτική εκδρομή για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, διεξήχθη την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023. Τα παιδιά που συμμετείχαν, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, πήραν μέρος σε Αρχαία παιχνίδια και δραστηριότητες, ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο, έτρεξαν στο Αρχαίο Στάδιο, επισκέφθηκαν τον βοτανικό κήπο, όπου και φύτευσαν καλλωπιστικά φυτά και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με πηλό.

 Η δράση υλοποιήθηκε με την εξαιρετική συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηλείας και συγκεκριμένα της  Ερωφίλης Ίριδας Κόλλια, Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας και των Αρχαιολόγων, Ευγενίας Γιαννούλη και Μαρίας Γεωργοπούλου, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου.

 Η δράση «Ταξίδι στην Αρχαιότητα» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532).

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ