2023-07-13 15:37:18
Φωτογραφία για Εκείνοι που φεύγουν. Γεώργιος Δημητρίου Φωτίου - Κτηνίατρος.
Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.

σ. Συμβολαιογράφου.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

Κτηνίατρος

Πλήθος κόσμου από τον Μύτικα, την Βόνιτσα και τις περιοχές τους, αλλά και από την Κύπρο, συνόδευσαν σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου στην τελευταία του κατοικία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μύτικα, τον αξιαγάπητο Γεώργιο Δημητρίου Φωτίου, κτηνίατρο, με καταγωγή από την μαρτυρική μας Κύπρο. Με τρεμάμενο χέρι και μειωμένη σωματική και ψυχική δύναμη και αντοχή, αφού ο χρόνος μας τα ανάλωσε, με δάκρυα στα μάτια μου, σου απευθύνω τον τελευταίο μου αποχαιρετισμό αγαπημένε μου αδερφέ Κύπριε φίλε, Γιώργο Φωτίου.

Η μακροχρόνια φιλία και οικογενειακές φιλικές μας σχέσεις, που τις δυνάμωσαν και οι Μυτικιώτισσες γυναίκες μας, η Μαριώ σου και η Βάσω μου, αλλά και η δική σου Κυπριακή καταγωγή, διπλασίαζαν την αγάπη μου και την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σου!! Ήσουν πιστός και ειλικρινής φίλος!


Πραγματικός οικογενειάρχης, έχοντας δίπλα σου την ηρωίδα γυναίκα σου την Μαριώ Τσαμπιέρη, αντιμετωπίσατε και οι δύο μαζί τις δυσκολίες της ζωής και φροντίσατε να γαλουχήσετε, να μορφώσετε και να αποκαταστήσετε τα παιδιά σας, τον Δημήτρη και τον Μέμνωνα και σταθήκατε πιστοί φρουροί στην κόρη σας τη Δέσποινα.

Σαν κτηνίατρος που σπούδασες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εργαζόμενος μάλιστα, εσύ πρωτοεμφανίστηκε στο Μύτικα και ύστερα στην Βόνιτσα, έδειξες με την επιστήμη σου, την εργατικότητα σου και τον ευγενικό χαρακτήρα σου και τα προσόντα σου αυτά σε ανέδειξαν έναν αναγνωρισμένο και καλό κτηνίατρο. Νύχτα και μέρα έτρεχες, όταν σε καλούσαν οι κτηνοτρόφοι και τίμησες την επιστήμη σου και το επάγγελμά σου όσα χρόνια εργάστηκες στον ιδιωτικό κλάδο, αλλά και στο δημόσιο κλάδο και απέδειξες και δίδαξες ότι ο άνθρωπος τιμάει το επάγγελμα του και όχι το επάγγελμα τον άνθρωπο!!

Όταν συνταξιοδοτήθηκες βοηθήσεις το παιδί σου τον Μέμνωνα και ίδρυσε κτηνοτροφική μονάδα στη Βόνιτσα όπου ζήσατε μόνιμα.

Με την ασθένεια που σε έπληξε τα τελευταία χρόνια Γιώργο σε καταταλαιπώρησε, η σκληρή μοίρα δεν αρκέστηκε στην κούραση και ταλαιπωρίες που πέρασες τη ζωή σου μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα σου, τη μαρτυρική και αγαπημένη μας Κύπρο και τους δικούς σου ανθρώπους.

Ο κόσμος όμως της περιοχής του Μύτικα και της Βόνιτσας σε αγάπησε και ήρθε σήμερα να σε αποχαιρετήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μύτικα.

Βαθιά συγκινημένος και πικραμένος στον επικήδειο λόγο του ο αδερφός του Σπύρος Φωτίου, Θεολόγος, εξιστόρησε την πορεία σου και όλης της οικογένειας που κατάσυγκίνησε όλο το εκκλησίασμα.

Σε κλαίμε Γιώργο μου, κλαίμε τον αδελφό μας Κύπριο Γιώργο Δημητρίου Φωτίου!

Σε κλαίει από τον Καναδά και η αδελφή της γυναίκας σου της Μαριώς, η Αθανασία με τον σύζυγό της Χρήστο Μπουλιέρη, εκλεκτό μου φίλο με τα παιδιά τους, που ο πόνος τους και η λύπη τους είναι διπλός για τους ξενιτεμένους!

Αναπαύσου αγαπητέ και αξέχαστο Γιώργο, απτόητε και μεγάλε αγωνιστή της ζωής στη φιλόξενη γη της Αρχαίας Αλυζίας, τον Μύτικα, που τον αγάπησες και σε αγάπησε. Η πιστή και αφοσιωμένη αγωνίστρια και αυτή της ζωής, η αδελφή μας Μυτικιώτισσα συζυγός σου Μαριώ με τα παιδιά σου, θα μοιρολογούν μέρα και νύχτα τον στυλοβάτη της οικογένειάς τους, που η σκληρή μοίρα βιάστηκε να τον πάρει από κοντά τους και από τους αδελφούς του Κύπριους.

Δεν σε λησμονούμε με Γιώργο μου!

Αιώνια και αξέχαστη η μνήμη σου!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στους αδελφούς σου Κυπρίους και σε όλους τους συγγενείς σου!

Ο Γιώργος κοιμάται στον Μύτικα, αλλά ο νους και η σκέψη του φανταστικά ταξιδεύουν στην αλησμόνητη πατρίδα του την Κύπρο και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Μύτικας Αιτ/νίας 12 Ιουλίου 2023

Νίκος Θωμά Νταής

σ. Συμβολαιογράφος
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ