2023-07-17 00:28:33
Φωτογραφία για Πούτιν: Η ουκρανική αντεπίθεση δεν διέσπασε τις ρωσικές άμυνες - Έχουμε επαρκές απόθεμα βομβών διασποράς
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ουκρανική αντεπίθεση "δεν είναι επιτυχής" και ότι οι προσπάθειες διάσπασης των ρωσικών αμυντικών θέσεων απέτυχαν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

"Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διαπεράσει την άμυνά μας δεν ήταν επιτυχείς καθ' όλη τη διάρκεια της επίθεσης", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία διαθέτει "επαρκές απόθεμα" βομβών διασποράς και ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει εάν τα πυρομαχικά αυτά χρησιμοποιηθούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

"Θέλω να σημειώσω ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχει επαρκές απόθεμα διαφόρων ειδών βομβών διασποράς. Δεν τις έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη. Αλλά φυσικά αν χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να λάβουμε αμοιβαία μέτρα".

Δήλωσε ότι θεωρεί τη χρήση των βομβών διασποράς ως έγκλημα και ότι η Ρωσία δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να τις χρησιμοποιήσει η ίδια, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί τα δικά της προβλήματα πυρομαχικών στο παρελθόν.


Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης στην κρατική τηλεόραση ότι δεν βλέπει τίποτα κακό στο να εξετάζουν Ρώσοι ειδικοί τον αιχμαλωτισμένο δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό και τους πυραύλους, όπως οι πύραυλοι Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία στην Ουκρανία, προκειμένου να δουν αν υπάρχει κάτι χρήσιμο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο δικό της στρατιωτικό υλικό.

Η Ουκρανία έλαβε βόμβες διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πυρομαχικά που έχουν απαγορευτεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Το Κίεβο έχει δεσμευτεί να τις χρησιμοποιεί μόνο κατά των ρωσικών δυνάμεων.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ