2023-07-20 00:06:45
Φωτογραφία για Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις της... Porsche στην Ελλάδα!
Την ταχεία ανάπτυξη των πωλήσεών της έχει δει φέτος η Porsche, η οποία μεγαλώνει από εξάμηνο σε εξάμηνο τη θέση της στην ελληνική αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.

 Χαρακτηριστική άλλωστε είναι προς αυτή την κατεύθυνση και η πρόσφατη τοποθέτηση του Νίκου Σινογιάννη, Διευθύντή του κλάδου Porsche για τον όμιλο Μοτοδυναμική. Ο κύριος Σινογιάννης στη συνέντευξή του στο περιοδικό Forbes του Ιουλίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "συνεχίζει η χρονιά να εξελίσσεται αρκετά δυναμικά για τη μάρκα στο πεντάμηνο. Έχουν ταξινομηθεί 95 νέες Porsche, αριθμός αυξημένος κατά 58% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι συνολικά το 2022 σε σχέση με το 2021 είχαμε ήδη καταγράψει 57% αύξηση στις ταξινομήσεις, επομένως η ανάπτυξη και η δυναμική της μάρκας διατηρείται υψηλή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θεωρούμε πως η χρονιά θα κλείσει με σημαντικά καλύτερα συνολικά μεγέθη από την προηγούμενη”.


Τι δείχνουν τα στοιχεία του α’ εξαμήνου

Ενδεικτικά της συγκεκριμένης τάσης όμως είναι και τα πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, που δημοσιεύθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες και έρχονται να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο γεγονός. Ειδικότερα, με βάση τα στατιστικά του Συνδέσμου για το πρώτο εξάμηνο, προκύπτει ότι ταξινομήθηκαν 114 αυτοκίνητα της Porsche στη χώρα μας, όταν το 2022 στο αντίστοιχο διάστημα είχαν ταξινομηθεί 79 και στο σύνολο της περσινής χρονιάς 168. Ανατρέχοντας κανείς μάλιστα στο 2019, την τελευταία πλήρη χρονιά προ πανδημίας, στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου είχαν ταξινομηθεί 46 αυτοκίνητα της Porsche στην Ελλάδα. 

Εξετάζοντας όμως και συνολικά η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, κινείται επίσης ανοδικά. Στο φετινό εξάμηνο οι ταξινομήσεις ήταν αυξημένες κατά 28,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022, ανερχόμενες σε 70.362 οχήματα από 54.798 πέρυσι. 

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Τα στοιχεία της έκθεσης του ΙΟΒΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 δείχνουν την ίδια στιγμή, βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην χώρα μας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αμέσως πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθε 109,0 από 106,9 μονάδες. Μικρή είναι η βελτίωση σε σύγκριση και με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (105,1 μον.). Ως προς τις επιχειρηματικές προσδοκίες ενισχύθηκαν σημαντικά στο πρόσφατο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο στις υπηρεσίες, ηπιότερα σε λιανικό εμπόριο και κατασκευές, ενώ υποχώρησαν ήπια στη βιομηχανία. 

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του 2022, η δραστηριότητα της Porsche αντιστοιχούσε στο 20% των πωλήσεων του Ομίλου Μοτοδυναμική και αντίστοιχα στο 15% σε επίπεδο μεικτής κερδοφορίας. Τα ποσοστά αυτά ήταν αυξημένα σε σύγκριση με το 2021, ενώ εκτιμάται ότι η Porsche μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή της στα συνολικά μεγέθη του ομίλου για το 2023.

Επενδύσεις σε Porsche Centers και εμπειρία πελάτη

Σημαντικές είναι οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται από πλευράς ομίλου Μοτοδυναμική στα Porsche Centers, τα οποία αποτελούν τα βασικά σημεία επαφής με τους πελάτες της μάρκας και έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος, όπου η εμπειρία του πελάτη είναι στο επίκεντρο. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούνται επενδύσεις και στα τρία Porsche Centers της εταιρείας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα mini facelift στο Porsche Center Glyfada και στο Porsche Center Thessaloniki. Στο δεύτερο μισό του έτους θα ακολουθήσει η ριζική ανακαίνιση του Porsche Center Athens. Επίσης η εταιρεία σχεδίασε τη δημιουργία ενός premium pop-up καταστήματος στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του Porsche Center Athens / Πηγή Capital
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ