2023-07-20 14:37:33
Φωτογραφία για Market pass: Διπλή η πρώτη πληρωμή – Πότε θα καταβληθεί



Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Κατατέθηκε χτες το βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο περιλαμβάνεται και η τρίμηνη παράταση του Market Pass....



Το νομοσχέδιο προβλέπει την παράταση του Market Pass για τρεις ακόμη μήνες, που σημαίνει πως οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα μέχρι και τον Οκτώβριο.



Οι αιτήσεις αλλά και οι δικαιούχοι θα «βγουν» από τις φορολογικές δηλώσεις 2023 για τα εισοδήματα του 2022 ενώ τα ποσά κυμαίνονται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι πρώτες πληρωμές για τους 2,8 εκατ. δικαιούχους αναμένεται να γίνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου όταν και θα λάβουν διπλή δόση.



Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση, από την αρχή που ισχύει το μέτρο, δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις καθώς θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα. Επίσης όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Οι αιτήσεις των νέων δικαιούχων θα εξετασθούν με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα εκδοθούν φέτος. Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης και όσοι υπέβαλαν αιτήσεις και απορρίφθηκαν δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα αίτηση.



Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος). Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό.



Οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.



Πώς γίνεται η αίτηση στο vouchers.gov.gr

H διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση είτε επειδή έχασαν την προθεσμία είτε επειδή δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Η επέκταση του Market Pass θα είναι τρίμηνη, θα καλύψει δηλαδή τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.



Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς TAXISNet.



Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.



Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.



Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

View Fullscreen

aftodioikisi

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ