2023-07-20 17:58:13
Φωτογραφία για Μαρία Σαλμά: «Η λήψη μέτρων πρόληψης και η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, μπορούν ν’ αποβούν σωτήρια για την προστασία της υγείας



Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια και Δ/ντρια της  Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σοφία Γεωργίου πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023  στην παραλία Ψανής στην Ναύπακτο, όπου συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου......

 Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκε στους λουόμενους ενημερωτικό φυλλάδιο της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, δείγματα αντιηλιακών καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για το σκοπό και τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου.

Η εκστρατεία, η οποία πραγματοποιήθηκε με την  ευγενική χορηγία των εταιρειών  La roche posay και Frezyderm, είχε ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών. Όπως επισημάνθηκε, ο  καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας, από την ηλιακή ακτινοβολία και με το συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο  το 2020, περισσότερα από 1.300 περιστατικά μελανώματος καταγράφηκαν στη χώρα μας. Το μελάνωμα μολονότι αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου υπάρχει πλέον η δυνατότητα, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα να θεραπευθεί.

Μετά το πέρας της δράσης, σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά επεσήμανε: «Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην παραλία Ψανής στην Ναύπακτο, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση. Σε συνθήκες που επιβαρύνονται ραγδαία από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η ενημέρωση των πολιτών, η λήψη μέτρων πρόληψης και η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, μπορούν ν’ αποβούν σωτήρια για την προστασία της υγείας όλων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην δράση».  

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ