2023-07-21 12:14:45
Φωτογραφία για Πώς συνδέεται ο καύσωνας με την απώλεια βάρους;
Μπορεί το καλοκαίρι ο καθένας να προτιμά να κάνει την ημερήσια άσκησή του στη δροσιά ενός κλιματιστικού, αλλά υπάρχουν και ορισμένα πλεονεκτήματα από το να κάνει κανείς γυμναστική στη ζέστη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα δύο personal trainers, Τom Opper και Dave Wiener, για την προπόνηση κατά τη διάρκεια του καύσωνα και την απώλεια βάρους σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Woman and Home, πράγματι, μπορεί κάποιος να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Μπορεί κανείς να κάψει περισσότερες θερμίδες αν γυμνάζεται με καύσωνα;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι. Το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες, καθώς κάνει περισσότερες διεργασίες για να κατεβάσει την εσωτερική του θερμοκρασία, η οποία αυξάνεται εξίσου με τη ζέστη. Περισσότερες ενέργειες σημαίνουν και περισσότερες θερμίδες.

Οφέλη που προσκομίζει κανείς από την άσκηση σε ζεστές θερμοκρασίες


Υπάρχουν κάποια οφέλη από τη γυμναστική σε ζεστό καιρό και θερμοκρασίες. Αρχικά, εξαιτίας της επιτάχυνσης που προσφέρει η θερμότητα στην καύση λίπους, μπορείτε να αποκτήσετε φόρμα γρήγορα και να κάνετε σημαντικές αλλαγές στα επίπεδα της φυσικής σας κατάστασης. Επιπλέον, ακριβώς επειδή η άσκηση σε ζεστές θερμοκρασίες βάζει το σώμα σε μια κατάσταση μεγαλύτερου στρες, μπορεί να σας κάνει πιο προσαρμοστικούς σε άσκηση κάτω από δύσκολες καταστάσεις. Είναι ακριβώς εξαιτίας της διαδικασίας που μπαίνει το σώμα να προσαρμοστεί στη ζέστη που διευκολύνει και την άντληση αίματος σε όλο το σώμα, άρα και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών σε αυτό. Τέλος, περισσότερη ζέστη ισούται με περισσότερο ιδρώτα. Πέρα από τη συμβολή του στην καύση λίπους, ο ιδρώτας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού, όπως ακριβώς και η πολύ έντονη άσκηση.

Αξίζει τον κόπο;

Ωστόσο, όπως όλα στον «κόσμο» της απώλειας βάρους, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα και διφορούμενα σημεία. Για παράδειγμα, οι ειδικοί, αν και επισήμαναν ότι πράγματι καίγονται περισσότερες θερμίδες στη ζέστη, η διαφορά είναι σχετικά ελάχιστη. Επομένως, εάν δεν απολαμβάνετε την άσκηση για απώλεια βάρους όταν κάνει ζέστη έξω ή τη βρίσκετε αρκετά «επώδυνη», δεν χρειάζεται πραγματικά να το κάνετε. Υπάρχουν επίσης παράγοντες που συνδέονται με την προπόνηση στη ζέστη που μπορεί να σας εμποδίσουν να αποδώσετε τα μέγιστα. Εάν, ας πούμε, δεν έχετε συνηθίσει να γυμνάζεστε στη ζέστη, πιθανότατα θα πρέπει να το κάνετε πιο αργά από ό,τι συνήθως για να αντισταθμίσετε το σώμα σας που λειτουργεί με εντονότερους ρυθμούς.
πηγή themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ