2023-07-26 07:26:29
Φωτογραφία για Πρώτη ομιλία Σταρακά στη Βουλή: «Τι θα έκανε το ΠΑΣΟΚ για τους Απόδημους και τη ψήφο τους»



Το video της ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=2StgG4hXzFI



Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ

Την πρώτη της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής ως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πραγματοποίησε η Χριστίνα Σταρακά στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού». Στην αρχή της ομιλίας της η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε «ΠΑΣΟΚ και Απόδημος Ελληνισμός είναι ένα», αναφέρθηκε στο τιτάνιο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τον απόδημο ελληνισμό και απευθυνόμενη στα κυβερνητικά στελέχη είπε: «Ρωτήστε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας πώς έκαναν πραγματική πολιτική για τους Απόδημους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να μάθετε τι δεν κάνετε εσείς σήμερα».

Στη συνέχεια η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε σε 4 συγκεκριμένα πράγματα που θα έκανε το ΠΑΣΟΚ και δεν κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα:


«Πρώτον, σοβαρή αξιολόγηση και αποτίμηση των συμπερασμάτων από την εφαρμογή της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις της τελευταίας τετραετίας. Δεν γίνεται τόσο σοβαρά θέματα να αναθεωρούνται στο πόδι λίγες εβδομάδες μετά

τελευταίες τις εθνικές εκλογές. Δεν γίνεται να μην έχει προηγηθεί βαθιά και ειλικρινής διαβούλευση με το σύνολο των Ελλήνων αποδήμων.

Δεύτερον, άμεση καταγραφή των εκλογέων που βρίσκονται έξω από την ελληνική επικράτεια.

Για να ξέρουμε για πόσους και ποιους μιλάμε, να έχουμε σαφή εικόνα. Να νομοθετούμε ως σοβαρό κράτος.

Τρίτον, διασύνδεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την υπό δρομολόγηση έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος , ώστε οι παρεμβάσεις μας να είναι σοβαρές και πλήρεις, να μην χρειάζονται πασαλείμματα κάθε λίγο και λιγάκι.

Και τέταρτον, ολοκληρωμένη πολιτική με την υπογραφή του συνόλου της κυβέρνησης, όχι μόνο για τα εκλογικά «κουκιά» των Αποδήμων. Αλλά και για το πώς θα σταματήσουμε την απαξίωση των ελληνικών σχολείων του Εξωτερικού. Για το πώς θα κρατήσουμε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής στα παιδιά μας – μετανάστες της κρίσης που θέλουν να γυρίσουν».

Η Χριστίνα Σταρακά ολοκλήρωσε την ομιλία της υπογραμμίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει κάθε άρση περιορισμού στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό είπαμε με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, αυτό λέμε και σήμερα. Εμείς θέλουμε να

διευκολύνουμε τους Έλληνες στο εξωτερικό να ψηφίζουν χωρίς να πρέπει να μετακινηθούν στην Ελλάδα. Αλλά το μείζον ζήτημα είναι αλλού: Να δρομολογήσουμε και πάλι ολοκληρωμένες πολιτικές από τους Απόδημους, με τους Απόδημους, για τους Απόδημους. Αλλά για να γίνει

αυτό, κάθε Έλληνας, εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας, γνωρίζει πώς πρέπει να περιμένουμε ξανά μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ».
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ